Рівне:

Створення та просування сайтів

Вони люблять ламані танці

Актуально 06-жов, 2005, 11:519 prov 1 016
Виступ цього молодіжного танцювального колективу я вперше побачив на майдані Незалежності в Рівному нинішньої осені під час урочистої зустрічі рівнян і гостей міста учасників Всеукраїнського велопробігу “ Єднаймо Україну в русі!”. Енергійні і симпатичні хлопці 15-20-річного віку під сучасну музику танцювали на… головах, руках, спині, ліктях і навіть переніссях!
Познайомившись із керівником колективу Ярославом Клименком, почув про незвичних танцювальників їхню історію. Вона не така ще тривала. Їй лише два з половиною роки. Саме стільки часу тому виник цей творчий колектив у Національному університеті водного господарства та природокористування. Нині він базується в міському палаці культури “Текстильник”. Називається – “Хоп-степ-джамп”. Це колектив брейк-дансу, що в перекладі на нашу мову означає – колектив ламаних танців. Тобто виконують під музику хлопці вправи, поєднуючи спорт із танцями. Їх семеро. Учні та студенти.
Брав колектив участь у Всеукраїнському фестивалі “Снікерс-Урбанія”, що проходив на початку вересня в столиці нашої країни. Був також учасником фестивалів “Батило-фо-лайф”(“Битва життя – 4”), “Батил-Поділля-2004”, обласних конкурсів. Одержували Почесні грамоти та дипломи. Виступали по-різному.
– Найвдалішим для нас видався фестиваль у Хмельницькому, – розповідає керівник танцювальників Ярослав Клименко. – Тоді мені вдалося посісти третє місце, а моєму підопічному Володі Ющенку – восьме. А ось на цьогорічному рівненському фестивалі ломаних танців наш Андрій Максимчук став переможцем!
Спостерігати за виступом “Хоп-степ-джампу” цікаво. Адже такі диво-вправи може витворяти долеко не кожен з нас. Для цього потрібні вміння, фізичні сили та ще музикальні здібності. Словом, цілий букет талантів. Без постійних репетицій-тренувань, наполегливості та закоханості в цей вид мистецтва також не обійтися. І вони дарують нам, особливо молоді, справжнє танцювально-спортивне видовище. Тож одержують часті запрошення та різні мистецькі заходи. Як ось і цього разу, коли вітали в Рівному учасників Всеукраїнського велопробігу.

Юрій БЕРЕЗА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору