Рівне:

Створення та просування сайтів

За крок від фіналу

Спорт 19-лют, 2009, 09:509 prov 900
У п»ятницю та неділю у спорткомплексі “Меридіан” у Києві проходило спортивне свято під загальною назвою БАСКЕТБОЛ. Чотири кращі колективи серед чоловічих та жіночих команд розігрували Кубок України. Приємно, що й БК-93 “Пульсар” взяв участь у цьому дійстві. На жаль, лише один день. У півфіналі підопічні Михайла Переверзія поступилися маріупольському “Азовмашу” — 55:84 (9:24, 10:22, 17:23, 19:15). Як стало відомо у неділю — володарю Кубка України.
З перших секунд не пішла гра у рівнян. Гравці БК-93 “Пульсар” часто помилялися у простих ситуаціях, не влучали із вигідних позицій, невдало діяли у захисті. Сильне бажання довести, що команда потрапила у четвірку кращих не випадково, зіграло злий жарт із рівнянами. Суперник же навпаки досить зібрано провів першу половину зустрічі, повністю переважаючи опонента. Доказом цього стала двадцятисемиочкова різниця у рахунку — 46:19.
Після перерви баскетболісти БК-93 “Пульсар” заграли активніше. Ривок на початку третьої зустрічі (14:2) запалив вогник надії у численних рівненських вболівальниках, які прибули до Києва підтримати команду та глядачів. На жаль, більш іменитий суперник зумів витримати удар й довести матч до логічного завершення. Вигравши 84:55, “Азовмаш” здобув право виступати у фіналі. Суперником маріупольців став БК “Київ”, який здолав южненський “Хімік” — 85:60.
Михайло Переверзій, старший тренер БК-93 „Пульсар”:
— Ми задоволені тим, що потрапили до фіналу чотирьох. Їхали до Києва із великим бажанням продемонструвати якісний баскетбол. В столиці хотіли не лише показати просто гарну гру, не тільки скласти конкуренцію одному з кращих колективів України, але й мали бажання виграти. Проте саме воно зіграло з нами злий жарт. Хлопці просто перегоріли. Практично все, що кидали у кільце — не летіло у кошик. Лише на початку третьої десятихвилинки ми показали непоганий відрізок, але цього було замало. Надовго його не вистачило.
Загалом фінал чотирьох вдався. Цікавими були обидва фінальні поєдинки як у чоловіків, так і у жінок. Гадаю, сподобалося і присутнім в залі, і перед екранами телевізорів.
Роман Гуменюк, гравець БК-93 “Пульсар”:
— Приємно, що ми потрапили до фіналу чотирьох. Звісно, хотілося виграти, й ми боролися до кінця, але, напевно, перегоріли. Хоча отримати медаль, навіть бронзову, в будь-якому випадку приємно. Наступного року спробуємо поборотися. Думаю, в нас все має вийти.
Рімас Гірскіс, головний тренер БК ”Азовмаш”:
— Хочу привітати ”Пульсар” із бронзовими медалями. Для них це найбільше досягнення в історії — команда вперше потрапила до фіналу чотирьох, подолавши складний турнірний шлях. Звісно, різниця в класі між нашими командами відчутна, окрім того, не можу не погодитися із Романом Гуменюком – можливо, вони й справді перегоріли. Так чи інакше, ми мали виграти цей матч. Наразі ми показуємо хороший баскетбол і сподіваємося на цікаву фінальну зустріч.
У складі БК-93 “Пульсар” забивали: Дмитро Брянцев — 13 очок, Анатолій Дубнюк — 9, Дмитро Дятловський — 7, Ілля Шемосюк, Роман Гуменюк та Павло Улянко — по 6, Віктор Герасимчук — 5, Андрій Артимович — 3. У складі “Азовмаша” виділялися Олександр Скутельник — 18 очок, Халід Ель-Амін — 16, Хасан Різвіч та Сергій Ліщук — по 11.
У фіналі “Азомаш” здолав БК “Київ” — 75:74. Одним з кращих у складі маріупольців був вихованець рівненського баскетболу Сергій Ліщук (6 очок + 9 підбирань). Він, до речі, був визнаний кращим центровим фіналу чотирьох. Гравець БК-93 “Пульсар” Дмитро Брянцев вболівальники визнали кращим гравцем за інтернет-голосуванням.
Свій наступний матч БК-93 “Пульсар” проведе у Миколаєві 21 лютого проти місцевого однойменного клубу.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору