Рівне:

Створення та просування сайтів

ДЕ БУДЕМО НАРОДЖУВАТИ?

Актуально 03-лис, 2005, 12:469 prov 955
“Ганьба депутатам-медикам, які знищують пологовий будинок”, “Мер, не знищуй майбутнього Рівного” – саме з такими гаслами вийшли з протестом проти створення єдиного міського пологового будинку на базі двох існуючих працівники медицини Рівного.
Нагадаємо, що на сесії міської ради більшість депутатів (33 голоси) проголосувала за створення пологового будинку на базі двох існуючих – №1 і №2. Таку пропозицію вніс начальник міського управління охорони здоров»я Михайло Стичишин. Він пояснив, що тих коштів, які виділяються з бюджету на медицину міста, ледве вистачає лише на зарплату працівникам. Тому з метою економії в пологових будинках планується скоротити кілька ліжок, які є зайвими. А це, зрозуміло, потягне за собою скорочення медперсоналу.
У вівторок, 1 листопада, під стінами пологогового будинку №1 окрім обурених медпрацівників зібралися і представники влади, зокрема мер Рівного Віктор Чайка, його заступник Світлана Богатирчук-Кривко, депутат обласної ради Віра Кобилянська, а опонентом їм виступив депутат облради колишній начальник обласного управління охорони здоров»я Мирослав Семанів.
Депутати міськради та міський голова акцентували на недофінансуванні галузі медицини. Зокрема, пані Богатирчук-Кривко сказала, що “ваше недолуге міністерство” не виділяє грошей на хворих, фінансування вистачає лише на зарплати й утримання приміщень. Також депутати заявили, що пологовий будинок №1 не ліквідовується, а його приміщення передається під перинатальне відділення. Скорочуватиметься лише кількість ліжок в обох пологових будинках рівноцінно, а з персоналу на вулицю ніхто не йде. Хоча демонстранти цим заявам не повірили, адже кілька днів тому їм запропонували писати заяви на звільнення за власним бажанням, від чого ті відмовилися.
Все, що говорили представники влади, Мирослав Семанів назвав брехнею. І сказав, що корені ситуації, що склалася, значно глибші. Адже початкове рішення було іншим: створити міський пологовий будинок на базі пологового будинку №2, а не №1 і №2, як про це говорять зараз. А пологовий будинок №2, очевидно, планувалося продати. За свої слова пан Семанів отримав визначення “брехун” від Світлани Богатирчук-Кривко.
Зрештою, говорили-балакали, а все-таки хоч до якогось рішення дійшли. Віктор Чайка заявив, що з 2 листопада призупиняє рішення міськради для подальшого розгляду питання.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору