Рівне:

Створення та просування сайтів

БАГАТОДІТНА ВЛАДА

Актуально 20-кві, 2006, 09:449 prov 903
Виявляється, зріст народжуваності на Рівненщині – це заслуга не лише батьків, а й… влади. У цьому запевнив головний лікар обласної клінічної лікарні Мирослав Семанів на вівторковому засіданні колегії Рівненської облдержадміністрації.
Після хвилі сміху, яка виникла в залі засідань після цієї заяви, пану Семаніву довелося пояснити, що він не мав на увазі безпосереднє статеве втручання. А, мовляв, ішлося про створення умов для того, аби молоді жінки мали можливість і стимул народжувати.
– Важливу роль відіграло розпорядження голови Рівненської облдержадміністрації про безкоштовні пологи. Так, у порівнянні з першим кварталом минулого року, кількість новонароджених зросла на 330 дітей, – відзначив пан головний лікар.
Поміж тим, як сказав Мирослав Семанів, це розпорядження виконується в усіх районах області, окрім самого обласного центру. Тут, за його словами, “…й надалі продовжується практика, коли на порозі пологового будинку збирають 850 гривень при вступі під виглядом якогось фонду. І навіть трапляються випадки відмови у прийнятті сільських жителів через те, що вони не мають таких коштів». Аби усунути подібні негативні факти, Мирослав Семанів пропонує «довести до порядку вертикаль медичної влади».
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору