Рівне:

Створення та просування сайтів

ДІВЧИНКА З СЕРЦЕМ У РУЦІ НЕ ВИЖИЛА

Україна і світ 17-лис, 2005, 12:289 prov 1 115
Лікарі Індії не змогли врятувати дівчинку, яка народилася з серцем у руці. У понеділок, 14 листопада, після 72-годинної боротьби за життя вона померла від інфекції.
Медикам вдалося вилучити з руки серце, з»єднане кровоносними судинами з іншими органами. Але для його пересадки у середину грудної клітини необхідна була досить дорога операція. Батьки дівчинки не погодилися на її проведення.
Медицині відомо кілька випадків народження дітей, у яких серце було розташоване ззовні. Ця патологія називається торальною ектопією. Вона починає розвиватися наприкінці четвертого тижня вагітності через генетичне порушення в ембріоні або ж через неправильне розташування плоду.
Останнім часом з»явилися методики, які дозволяють вижити дітям з такою патологією. Для захисту від інфекцій лікарі тимчасово кладуть серце у плівку, що нагадує людську шкіру. Після того, як дитина достатньо зміцніє, серце імплантують на відведене йому місце.
Якщо потім вдається захистити маленького пацієнта від інфекцій, то він розвиватиметься і нічим не вирізнятиметься від своїх однолітків.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору