Рівне:

Створення та просування сайтів

ДІВЧИНЦІ ВИДАЛИЛИ З ОБЛИЧЧЯ СЕМИКІЛОГРАМОВУ ПУХЛИНУ

Україна і світ 22-гру, 2005, 11:399 prov 1 017
У дитячій лікарні Хольтц у Маямі, що в американському штаті Флорида, пройшла унікальна операція з видалення семикілограмової пухлини з обличчя 14-літньої дівчинки.
Команда з десяти лікарів у середу, 14 грудня, провела операцію, яка має стати першою в житті Марлі Кессус на шляху до її нового обличчя. Представник лікарні Хольц Роберт Алонсо повідомив, що операція тривала майже 16 годин. Стан Марлі Кессус оцінюють як важкий, але стабільний.
Під час першої операції лікарі забрали пухлину з лівої сторони обличчя. І якщо вона виявиться успішною, під час другої операції буде відновлено праву і нижню частини обличчя.
Але ця операція – одна з багатьох, які має пережити дівчинка. Річ у тім, що дитина потерпає від рідкісної форми неспадкового генетичного захворювання, за якого кістка стає м»якою, росте і деформується.
Складність захворювання в Марлі полягає в тому, що недуга позначилася не лише на обличчі дівчинки, де симптоми найбільш очевидні, але і на решті кісток її тіла. Є небезпека для діяльності печінки і селезінки. Дівчинку мучать постійні болі.
Марлі потребувала термінової операції ще й через те, що через ріст пухлини вона могла осліпнути.
На лікування до США дитину привезли у вересні, коли хвороба дійшла до того, що почали руйнуватися носові шляхи, і дівчинці дедалі тяжче ставало дихати. Операція коштувала 95 тисяч доларів, попри те, що лікарі відмовилися від гонорарів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору