Рівне:

Створення та просування сайтів

роз’єднали сіамських близнюків

Україна і світ 11-травня, 2006, 15:439 prov 1 144
В американській клініці Майо в Рочестері 12 травня відбулася операція з роз’єднання 5-місячних сіамських близнюків, які зролися в області грудей і живота.
Для того, щоб розділити сестер Абігейл і Ізабелл Карлсен, знадобилася злагоджена робота 18 хірургів різних спеціальностей.
На першому етапі операції хірурги перемістили серця дівчаток у правильне положення. Вони не зрослися, але розташовувалися в єдиній сердечній сумці — перикарді.
Потім лікарі розділили печінку, підшлункову залозу і діафрагму сестер. Загальну для обох дівчаток жовчну протоку лікарі “залишили” Ізабелл, створивши для її сестри штучний аналог.
На третьому етапі медики розділили тонкий кишківник дівчат, частина якого була єдиною для обох сестер, і провели пластику черевної стінки.
Хірургічне втручання відбулося успішно, однак дівчат очікує тривалий період реабілітації. Зараз сестрам, як і раніше, проводиться штучна вентиляція легень.
Їх стан продовжує поліпшуватися, і лікарі сподіваються, що найближчим часом Абігейл і Ізабелл почнуть дихати самостійно.
У цілому, їхні шанси на видужання оцінюються фахівцями в 90-95 відсотків.
Дівчата народилися в родині Джессі й Емі Карлсен з міста Фарго (штат Північна Дакота) 29 листопада минулого року. У лютому 2006 року вони були поміщені в клініку Майо, де було розпочато підготовку до операції.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору