Рівне:

Створення та просування сайтів

Майор став астрологом

Суспільство 17-лис, 2005, 12:379 prov 1 163
Астрологія – наука, якій зараз приділяють багато уваги. Хтось говорить, що вона не має права на існування, дехто, навпаки, вважає, що її варто ввести до навчальних програм, потрібно вивчати в школах, інститутах. Що ж таке насправді астрологія і як до неї ставитися? З цими та іншими запитаннями ми звернулися до відомого в нашому місті астролога Олександра Олексійчука.
Пан Олександр розпочав займатися астрологією в кінці 80 років, а якщо точніше – в 1989, коли ознайомився з інтерв»ю Павла Глоби в одному із журналів. Незважаючи на те, що був професійним військовим, зумів поєднати своє нове захоплення зі службою в Збройних силах СРСР, а пізніше України. Так тривало до 1997 року, саме тоді пан Олександр залишив службу в армії, пішовши на заслужений відпочинок. З того часу він почав вивчати астрологію в ширшому контексті. Почав читати літературу, яку при “союзі” не було можливості дістати, згодом став головою Рівненського астрологічного центру “Деміург”.
– Отже, пане Олександре, що потрібно для того, щоб астрологія розвивалася в Україні як наука?
– Для того, щоб вона розвивалася, потрібне до неї більш серйозне ставлення з боку держави та з боку тих людей, які працюють над астрологією. Людина повинна працювати над собою, над наукою. Хотілося, щоб було створено вищу астрологічну школу з великим спектром дисциплін. До речі, я порівняв би астролога з художником. Він також може скласти ескіз нотальної карти (так астрологи називають гороскопи) згідно зі своїм розумінням Всесвіту. Але воно ніколи не буде стовідсотковим.
– З якими науками пов»язана астрологія?
– Астрологія тісно пов»язана з історією. Наприклад, я дуже цікавлюся духовною історією слов»ян і, зокрема, темою астрології в Київській Русі. Відповідь на ці запитання знайшов у “Велесовій книзі”, половину якої власноруч переклав.
– Ваші гороскопи збувалися?
– Звичайно, гороскопи або радікси, які складав на рік, збувалися, але дуже точно щось передбачити важко. Гороскоп, який буде складений двома астрологами, навіть якщо вони знають точний час і місце народження людини, трішки відрізнятиметься один від одного. Але це “трішки” може вплинути на долю людини.
– Як ви ставитеся до тих астрологів, які беруть гроші за свої послуги?
– Я вважаю, що астрологія та заробітчанство – речі несумісні. Просто хотілося щоб з»явилася така професія як астролог і людина отримувала за це заробітну платню.
– Яку літературу ви можете порадити читачам, які зацікавилися астрологією?
– Зараз літератури з астрології є чимало, але коштує вона недешево. Я б порадив людям, які тільки починають цікавитися астрологією, праці Бруно і Луїзи Хубер, російського астролога А. Подводного, С. Вронського. На жаль, дуже мало книжок з астрології українською мовою, що не може не турбувати. І ще хотів би згадати основоположника сучасної астрології Птоломея і його книгу “Тетрабіблос”.
– Яка головна мета астролога?
– Головною метою астролога є не прогноз, як багато хто вважає, а розкриття незнаного світу, в якому живе людина.
– На завершення ви могли б щось спрогнозувати на майбутні вибори? Хто переможе чи програє?
– Я намагаюся не робити політичних прогнозів. Скажу єдине: буде точитися боротьба за владу між власне українськими, промосковськими і пропольськими силами. І хотів би порадити читачам більше цікавитися своєю історією, сповідувати не атеїстичну, а ведичну ідеологію предків, тоді в них все в житті складеться якнайкраще.
Олександр ШЕРШЕНЬ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору