Рівне:

Створення та просування сайтів

"Зарплатний" розбір польотів від Тимошенко

Україна і світ 25-лют, 2009, 14:069 prov 1 547
"Зарплатний" розбір польотів від Тимошенко

Ключовими словами на традиційному засіданні Кабінету Міністрів України у середу стали слова – виплата зарплат. Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко встигла погрозити міністрам відсутністю оплати праці, якщо ті будуть халатно ставитися до своїх повноважень.
Під час засідання Ю.Тимошенко пригрозила залишити міністрів без зарплати, якщо працівники підвідомчих їм підприємств не будуть вчасно отримувати заробітну плату. Під час виступу Міністра промислової політики Володимира Новицького Прем'єр поцікавилася, чи перераховано Харківському авіазаводу 40 млн.грн., - ці кошти два місяці тому було вирішено направити на погашення заборгованості по зарплаті. "Вони перераховані?" - спитала Прем'єр. "Ні, постанова тільки оформлена", - відповів В.Новицький.
Така відповідь привела в обурення главу українського уряду.
В.Новицький спробував заперечити, що остаточне рішення було прийняте тільки три тижні тому, на що Прем'єр-міністр вказала: ще три тижні тримати людей без зарплати - це посадовий злочин. "Ви свою заробітну плату отримуєте день в день? Вона у вас хоч раз прострочена?.. Я просто, можливо, наказом спеціальним винесу рішення, щоб міністрів, які так ставляться до своїх повноважень, просто позбавляли зарплати, і вашу заробітну плату направити на Харківський авіаційний завод", - сказала Ю.Тимошенко.
Крім того, у п'ятницю Ю.Тимошенко збирається провести нараду з питань заборгованості із заробітної плати на держпідприємствах. Ю.Тимошенко попросила на п'ятницю підготувати звіт по кожному державному підприємству і провести нараду з участю Міністра оборони Юрія Єханурова, поки без директорів підприємств.
Також Ю.Тимошенко озвучила, що хоче, щоб Генеральна прокуратура притягла до відповідальності підприємців, які не виплачують заробітні плати своїм працівникам. Вона наголосила, що в реальному секторі економіки так звані ефективні власники сьогодні скорочують працівників, знижують заробітні плати і відправляють людей в неоплачувані відпуски. "Сьогодні, коли треба свої гроші з офшорів витягнути у свої банки і повернути людям депозити і заплатити людям заробітні плати в цей складний кризовий час, то чомусь не свої офшорні рахунки здають, а здають людей", - констатувала Прем'єр.



Нагадаємо, за даними Держкомстату, загальна заборгованість із виплати заробітної плати в Україні на 1 січня 2009 року становила 1 млрд. 123,5 млн. грн.


http://news.liga.net/ukr/photonews/NUF09092.html
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору