Рівне:

Створення та просування сайтів

Зимові приготування Вереса

Спорт 26-лют, 2009, 09:529 prov 1 058
Все менше часу залишається до старту другої половини першості України з футболу у другій лізі. Команди намагаються вирішити свої фінансові проблеми, провести передсезонні збори, аби вдало пройти другу частину турнірного шляху. Не залишається осторонь від підготовки рівненський “Верес”.
Президент ФК “Верес” Ігор Климишин охоче відгукнувся на пропозиції дати інтерв’ю про нинішній стан команди:
— Команда готується до чемпіонату. Протягом чотирьох днів гравці відточують свою майстерність під керівництвом головного тренера Миколи Філіна, а в суботу та неділю беруть участь у відкритій першості міста, виступаючи за різноманітні команди. Це що стосується підготовки гравців. Щодо якихось змін у нас — кардинальних немає. Йдуть робочі зустрічі з міською владою, людьми, які зацікавлені у відродженні рівненського футболу. Звичайно, рядовим вболівальникам цього не видно. Проте повірте мені — кропітка робота ведеться. Але в один день, чи навіть місяць вона не зробиться. На даний момент можу сказати одне — йде реорганізація клубу. Можливо, не такими темпами, як цього хотілося б. Я задоволений зустріччю із міським головою Володимиром Хомком, людьми, які зацікавленні у відновлені команди — бажання в них є. А це головне.
— Чи є якісь зміни у складі?
— На сьогодні жодних змін. 26 лютого відбудеться заявка нашої команди, тоді й стануть відомі прізвища тих, хто буде захищати честь міста та краю. Нікого ми не придбали, й нікого не втратили. Василь Козіброда був на перегляді у луцькій “Волині”, Максим Морозенко — на зборах в донецькому “Шахтарі-3”. Проте ніякої мови про те, що вони вже пішли від нас, я не можу вести.
— Криза вдарила по багатьох командах. Відчувається вона у ФК “Верес”?
— Аби нормально виступати у другій лізі, необхідно мати 2-2,5 мільйона гривень. Звичайно, зараз таких грошей немає. Але нам допомагає міська влада, яка виділила на команду 289,6 тисяч гривень, та обласна — 100 тисяч. Це крапля в морі, але відчутна для нас крапля. За рахунок коштів клубу розпочали поточний ремонт внутрішніх приміщень стадіону “Авангард”, які знаходяться в нашій оренді. Відремонтовані гостьова, роздягальня, вестибюль. Днями продовжимо робити його поточний ремонт з нашого крила.
— Ви не шкодуєте, що свого часу об’єднали дві команди, а згодом стали президентом ФК “Верес”?
— Аніскільки. Я знав, на що йду. Настрій в мене бойовий. Я зацікавлений у тому, аби слава рівненського футболу повернулася. Маю надію, і не безпідставно, що знайдуться зацікавлені люди як серед бізнесменів, так і серед представників влади. Й робочі зустрічі підтверджують мої сподівання.
— Зараз точаться розмови про реорганізацію ФК. Чи потягне вона за собою зміну назви команди?
— Як на мене, назва не має принципового значення. До завершення другої половини чемпіонату команда носитиме назву “Верес”. Після завершення сезону можливо зміниться, можливо — ні. Головне, аби були фінанси — тоді буде діло. Не буде їх — не буде справи.
— Ви сказали, що команда тренується. Як плануєте провести передсезонний збір?
— Як я казав, гравці тренуються. Ми запланували два навчально-тренувальні збори. Перший наприкінці лютого, а другий — в березні. Спершу тренери проведуть загальну фізичну підготовку, а потім більше навантаження буде на ігри. Плануємо виїхати в “Червону калину” чи Мукачево, а напередодні старту другої половини чемпіонату — Мукачево чи якесь південне місце. Для нас головне буде перевірити футболістів у товариських матчах. Найближчими днями плануємо провести спаринги із тернопільською “Нивою” та хмельницьким “Поділлям”. Як бачите — попри всі проблеми ми намагаємося максимально підготуватися до чемпіонату.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору