Рівне:

Створення та просування сайтів

В’язниця Абу-Грейб знову відкрилася

Україна і світ 27-лют, 2009, 13:019 prov 1 390
В’язниця Абу-Грейб в Іраку, що здобула погану славу на весь світ після серії скандалів, пов’язаних зі знущаннями американської охорони над іракськими в’язнями, знов введена в експлуатацію. Але відтепер вона функціонуватиме під іншою назвою.
Як повідомив заступник міністра юстиції Бушу Дазай, Центральна в’язниця Багдада. покликана зняти проблему перенаселеності в’язниць країни, і туди з інших місць ув’язнення вже переведено 400 осіб. До кінця місяця буде доставлено ще більше трьох тисяч в’язнів. Всього в цій в’язниці зможуть утримувати від 12 до 15 тис. ув’язнених.
Найбільша в столиці в’язниця, розташована в 25 км від Багдаду, була побудована в 1960-х роках на площі в 1000 гектарів. Вона давно стала символом злочинів режиму Саддама Хусейна проти власного народу, тому що в ній катували і стратили, за деякими даними, більше чотирьох тисяч політичних противників колишнього іракського керівництва.
На початку 2004 року надбанням світової громадськості стали випадки тортур і знущань на іракськими в’язнями з боку американських військових, після чого Абу-Грейб стала символом жорстокого ставлення до ув’язнених. У 2006 році її передали іракській владі і зачинили. Планувалося переобладнати в’язницю під сховище і ніколи більше не використовувати за прямим призначенням. Проте час зробив свої корективи.
Після ремонту Центральна в’язниця Багдаду обладнана тренажерним залом для занять спортом, комп’ютерним класом, медичним кабінетом і навіть дитячим майданчиком з фонтаном, де в’язні можуть бачитися з родичами, — повідомляє NEWSru.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору