Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 15-гру, 2005, 13:129 prov 1 031
НБУ ЗАБОРОНИВ МІНЯТИ ВАЛЮТУ ПІД ЗЕМЛЕЮ І В БУДКАХ
Національний банк України зробив жорсткішими умови роботи пунктів обміну валюти. Про це УНІАН повідомив заступник голови НБУ Олександр Савченко. За його словами, заборонено розміщення пунктів обміну валют у спорудах малої архітектурної форми і в підземних переходах. Вони повинні розташовуватись або безпосередньо в банку, або в будівлі.
Обмеження набирають чинності з 13 грудня 2005 року.
– Рішення було ухвалене рік тому відповідним нормативним документом. Банкам дали один рік на підготовку. Зараз я підписав документ, яким роз»яснюється введення цього правила, – сказав пан Савченко.
На сьогодні в Україні зареєстровано близько 3 тис. пунктів обміну валюти, приблизно половина з них працює за агентськими угодами.

ЮЩЕНКО ПОСТАВИВ СУМСЬКОГО ГУБЕРНАТОРА НА МІСЦЕ ЧЕРНІГІВСЬКОГО
Президент України Віктор Ющенко звільнив Владислава Атрошенка з посади голови Чернігівської обласної державної адміністрації.
Наступними своїми указами Ющенко звільнив Миколу Лаврика з посади голови Сумської обласної державної адміністрації і призначив його головою Чернігівської ОДА. Тексти відповідних указів поміщено на офіційному сайті голови держави. Атрошенко обіймав посаду голови Чернігівської ОДА з 4 лютого 2005 року.

ЯВОРІВСЬКИЙ ПЕРЕЙШОВ ДО ТИМОШЕНКО
Володимир Яворівський перейшов із фракції партії “Реформи і порядок” до фракції БЮТ.
Як передає кореспондент УНІАН, про це на засіданні парламенту повідомив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин. Він також повідомив про вихід народного депутата Володимира Черняка із фракції Української народної партії.
Крім того, народний депутат України Юлій Іоффе увійшов до фракції СДПУ(о).
Володимир Литвин також повідомив про вихід народних депутатів Ольги Кобець і Костянтина Ситника із фракції БЮТ та їхнє входження до фракції Народного руху України.

П»ЯНИЙ ВОДІЙ НАСМЕРТЬ ЗБИВ СПІВРОБІТНИКА ДАІ
10 грудня о 23:40 приватний підприємець із Шепетівки у нетверезому стані на великій швидкості навмисне скерував автомобіль на співробітника ДАІ і збив його. Інспектор Державтоінспекції Харчук відбував разом зі своїм напарником службу при виїзді з Шепетівки в межах операції запобігання розкраданню транспортних засобів “Автомобіль”.
Близько півночі по радіостанції міліціонери отримали повідомлення від колег про те, що в їхньому напрямку на великій швидкості рухається автомобіль “Audi-А8”, водій якого не зупинився на вимогу попереднього посту ДАІ.
Відразу після повідомлення на дорозі з»явився вищезгаданий транспортний засіб. Харчук спробував зупинити порушника, але той навмисне повернув кермо і скерував свій автомобіль на міліціонера.
37-літній інспектор Харчук загинув на місці події.
Порушника затримали, проти нього порушили кримінальну справу за статтею 348 Кримінального кодексу (“зазіхання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця”), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 9 до 15 років або довічне позбавленням волі.

ПУТІН ПРИБУВ ДО ГРОЗНОГО
У Грозному в колишньому будинку Держради Чечні депутати нового парламенту республіки зібралися на перше засідання. Окрім президента Чечні Алу Алханова і в. о. голови уряду республіки Рамзана Кадирова з представників вищого керівництва на засіданні був присутній Володимир Путін, приїзд якого став несподіванкою для депутатів.
Під час свого виступу Путін пригадав про події 90 років у Чечні, відзначивши, що люди, які прийшли тоді до влади в республіці, поставили свої особисті амбіції вище від інтересів народу. За його словами, вони “принесли і збочене тлумачення Корану, абсолютно непритаманне народам Північного Кавказу”.
– Вони не тільки перекрутили Коран, а й дискредитували релігію, принаймні спробували це зробити, – заявив Путін.
Президент підкреслив, що “Росія завжди була найвірнішим, послідовним і надійним захисником інтересів ісламської релігії”.
– Руйнуючи Росію, ці люди руйнують одну з основних опор ісламського світу, – сказав він.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору