Рівне:

Створення та просування сайтів

ЦІНИ – ЗРОСТУТЬ, БОРЖНИКІВ – ВІДКЛЮЧАТИМУТЬ

Актуально 19-січ, 2006, 10:269 prov 1 017
Міністр архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Павло Качур висловив своє задоволення щодо динаміки змін, які відбулися на “Рівнеоблводоканалі” за останні дев»ять місяців. І похвала його, як зазначив міністр, щира, а не через те, що він знаходиться на Рівненщині, яку високопосадовець відвідав у вівторок, 17 січня.
Зокрема, Павло Качур зазначив, що на прикладі рівненського підприємства можна переконатися, що в державі проводиться певна робота, і наголосив, що буде пропагувати досвід нашої області і, більше того, впроваджуватиме його як державну політику. Та попри все хороше, міністр зауважив, що житлово-комунальні господарства – це та галузь, де проблеми накопичувалися роками. Тому “до того часу, доки комунальні господарства не виведемо на прибутковий рівень, ніякий інвестор сюди не прийде”. Для цього потрібно шукати шляхи вирішення наболілих питань.
Пан Качур не взявся обіцяти, що ціни на комунальні послуги не зростатимуть. У державі існують програми субсидій, якими користуються малозабезпечені громадяни, тому й платять за надані послуги, а неплатники керуються не нестачею коштів, а іншими міркуваннями.
– Бідним людям ми маємо допомогти, – зауважив міністр, – а багаті – нехай платять. Тобто потрібно розробляти індивідуальні програми.
Щодо відключення боржників від системи водопостачання, яке уже практикувалося минулого року у Рівному, то Павло Качур сказав, що рекомендуватиме такий спосіб боротьби з неплатниками. Адже відключати весь будинок від водопостачання – нечесно по відношенню до тих, хто вчасно розраховується за послуги.
Справді важким і провальним міністр назвав питання ЖЕКів. Адже, зрозуміло, ніхто не задоволений їхньою роботою. Тому проблема, у першу чергу, полягає у реорганізації системи управління ЖЕКів.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору