Рівне:

Створення та просування сайтів

МАТЧУК ДОМОВИВСЯ З БІЛОРУСАМИ

Актуально 21-гру, 2006, 11:179 Lobanovskiy 1 274
Минулого тижня голова Рівненської облдержадміністрації Віктор Матчук був гостем у Білорусі, де у місті Брест відбулася зустріч керівників прикордонних регіонів двох сусідніх країн. Сторони обговорили проект Програми міжрегіонального співробітництва на 2007-2008 роки між Рівненською облдержадміністрацією та Брестським обласним виконкомом, а також підписали угоду про співпрацю.
Як повідомив керівник Рівненщини, обласна влада планує організовувати таку співпрацю за трьома основними напрямками. Один із них — збільшення товарообігу між Україною і Білоруссю та Рівненською і Брестською областями зокрема. Хоча уже й сьогодні, за словами Віктора Матчука, є позитивні зрушення. Так, у порівнянні із 2005 роком товарообіг між нашими країнами збільшився удвічі. Другим напрямком співпраці є відкриття представництв українських компаній у Білорусі та білоруських бізнесових структур в Україні. Третій аспект — питання спрощеного перетину кордону. Ця проблема, стверджує пан Матчук, ускладнена лише тією обставиною, що у Білорусі вирішення таких питань належить до компетенції місцевої влади, а в Україні це питання має вирішуватися на рівні уряду.
Губернатор Рівненщини висловив сподівання, що результати зустрічі мають бути плідними і подібні візити стануть регулярними та системними. Так, на сьогодні уже існує домовленість про те, що зустрічі проводитимуться як мінімум двічі на рік: взимку — у Білорусі, а влітку — в Україні.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору