Рівне:

Створення та просування сайтів

ЛІТОПИС ВЕЛИКОЇ РОДИНИ

Особливий погляд 21-гру, 2006, 11:319 Lobanovskiy 2 470
Чи кожен із нас знає своє родинне коріння? Сумніваюся. До першого, другого, від сили, третього коліна, та й квит. А жаль. Бо незнання власних витоків — то провалля, в яке звалюються і наша пам’ять, і душа, і совість.

І як втішно стає на душі, коли тебе тягне до родинних джерел, коли тобі хочеться дізнатися, хто твої предки, чим і як жили, яку віру сповідували, якими радощами і мріями переймалися… Та часто-густо ці світлі наміри не встигаємо здійснити через пізнє покаяння. Проте знаходяться такі українці, котрі все-таки не полишають надію докопатися до найглибших прошарків родинниго дерева. І докопуються. Як ось рівненський краєзнавець, музикант і літератор, лауреат багатьох премій і член багатьох творчих спілок Богдан Столярчук.
Переді мною — його майже 400-сторінкова книга “Мої родинні витоки”. З власною передмовою, в якій є такі слова: “ Нехай ця книга стане своєрідним літописом моєї великої родини, яка жила, живе і житиме у віках у Благодатному Погоринні, продовжуючи мудрі традиції своїх незабутніх предків, тих, хто не так давно полишив цей білий світ…”
Богдан Столярчук у своїй дослідницькій книзі прагне висвітлити літопис великої родини Столярчуків, яка вкорінилася на теренах Гощанського району Рівненщини й історична глибина якої сягає кінця ХVІІІ-початку нинішнього століття. Це досить великий відтинок родового часу, якщо зважити на нашу здатність пригадувати і пам’ятати, не кажучи вже про дослідницькі потуги. Тим цікавішою видається праця Богдана Столярчука як такого, котрий не лише зумів зазирнути у цей відтинок родинної пам’яті на основі документів, а й зібрати в одне ціле свій родовід, розкиданий світами — від Рівненщини до далекого Приморського краю Росії. У ньому — майже дві з половиною тисячі імен хліборобів, учителів, лікарів, музикантів… Їхні навіть найскупіші біографії — надійні цеглини людської пам’яті і поваги.
Борис ЮЩУК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору