Рівне:

Створення та просування сайтів

Актуально

Газета СВ 05-бер, 2009, 13:179 prov 1 092
Китайська залізнична станція перетворилась на пасовисько
Залізнична станція міста Бейхай у китайській провінції Гуансі перетворилася на пасовище через брак пасажирів.
Через станцію Бейхай ходять тільки два потяги на день. При цьому дорога до міста на потязі зазвичай займає удвічі більше часу, ніж на автобусі. За словами начальника станції Вана Хайбо, за останні півроку станцією скористалися лише 24,5 тисячі пасажирів (у середньому приблизно 135 людей у день). “Це дуже мало для такої великої станції, як ця”, — заявив Хайбо, — повідомляє “Форум”.
Газони безлюдної станції стали улюбленим місцем прогулянок для крупної худоби, курей і качок. Місцеві жителі стверджують, що вони звикли до цього і здивувалися б, якби не побачили на станції тварин.

У США літній американець застрелив двох студентів із Чилі
Житель округу Волтон штату Флорида застрелив двох чилійців, які приїхали до США у рамках програми обміну студентами. Поранення отримали ще троє чилійських студентів.
За даними поліції, 60-річний Денні Баркер, озброєний гвинтівкою, підійшов до будинку, де жили студенти, і почав у них стріляти через вікно кухні. Внаслідок цього двоє студентів — 23-річний Ніколас Корп і 22-річний Расіне Балбонтін — отримали смертельні поранення і померли на місці. Були поранені також троє інших чилійців, які у той момент перебували на кухні, — повідомляє “Лента Ру”.
Мотиви вбивства поки невідомі. Самого вбивцю було затримано на місці злочину.
Як пізніше повідомив один із потерпілих студентів, товариші, почувши постріли і дзвін розбитого скла, не відразу зрозуміли, що сталося. “Мій брат спочатку подумав, що щось вибухнуло у духовці, і лише коли його поранили в руку, зрозумів, що в нас стріляють”, — розповів один із потерпілих, який отримав незначні поранення і невдовзі був виписаний із лікарні.
Генеральний секретар чилійського уряду Франсиско Відаль назвав те, що сталося, трагедією.

У Малайзії журналістам дозволили вживати слово “Аллах”
Малайзійський суд дозволив католицькій газеті використовувати слово “Аллах”. Головний редактор щотижневої католицької газети “The Herald” Лоренс Ендрю розповів, що газета тепер може друкувати слово “Аллах” на своїх сторінках. Спочатку конфлікт з властями стався через те, що Аллахом малайською мовою називається як мусульманський, так і християнський бог. У грудні 2008 року міністерство внутрішніх справ заборонило газеті друкувати статті малайською мовою, повідомляє — “Лента.ру”.
Власті країни наполягали, що слово “Аллах” не повинне згадуватися у католицькій, тобто немусульманській газеті, оскільки це ображає релігійні почуття тих, хто сповідує іслам. Проте суд не задовольнив позов уряду до “The Herald” щодо позбавлення видання права на видавничу діяльність. Лоренс Ендрю у суді пояснив, що католицькі священики впродовж багатьох століть використовували слово “Аллах” при перекладах Біблії малайською мовою для позначення християнського поняття “Бог”.
Зазначимо, що 60 відсотків 27-мільйонного населення Малайзії — мусульмани. Решту населення складають католики і буддисти.

Корали змінюють стать, коли їм стає спекотно
Коралові поліпи, які живуть у Японському морі, здатні змінювати свою стать з жіночої на чоловічу при підвищенні температури навколишнього середовища, йдеться у дослідженні, опублікованому в британському науковому журналі “Proceedings of the Royal Society B”.
Згідно зі спостереженнями вчених, у короткі періоди екстремально високих температур велика частина жіночих особин популяції грибоподібного корала міняє свою стать на чоловічу, стійкішу до зовнішніх чинників в умовах браку життєво важливих ресурсів. Організм чоловічих особин коралів споживає менше енергії у ході життєдіяльності. Крім того, виробництво чоловічих статевих клітин для коралів вимагає менших витрат енергії, що дозволяє всій популяції вижити в екстремальних умовах, — повідомляє РІА “Новини”.
Відомо, що до зміни статі здатні різні види дерев, комах і навіть риб, проте до останнього часу вважалося, що корали, незважаючи на свій нерухомий спосіб життя, за мільйони років еволюції не виробили ніяких засобів захисту від негативних зовнішніх дій, одним із яких є зміна статі, — передає “Форум”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору