Рівне:

Створення та просування сайтів

Валерій Маренич: про мене казали різне, і що я помер десь в Канаді

Газета СВ 05-бер, 2009, 13:189 prov 1 369
Президент Віктор Ющенко посмертно присвоїв звання Герой України композитору Володимиру Івасюку.
В ювілей буковинського митця у рівненському ПК „Текстильник” відбувся концерт, приурочений до 60-річчя від дня народження маестро.
Як зазначив директор ПК „Текстильник” Микола Панащук, пам’ять великого українця святковим концертом спромоглися вшанувати тільки два міста — Рівне і Львів.
Панащуку прикро, що держава забула про видатного митця, як і не пригадала його мала батьківщина — Буковина.
Пісні Івасюка — життєрадісні, добрі і сонячні. На вечорі його твори прозвучали у виконанні творчих колективів і виконавців ПК „Текстильник”. Так, жартівливий „Капелюх” заспівав” Максим Опанащук, весняну „Баладу про мальви” Мирослава Толочик, „Зів’яле листя” виконав „шансівець” Павло Шеремет”, а такий хіт, як „Два перстені” — Наталія Єрмолова.
Легендарний у свій час Валерій Маренич із тріо „Мареничі” спеціально на концерт завітав з рідного Луцька. Йому, як і багатьом іншим, дуже шкода, що українська культура занепадає:
— В Україні немає жодного українського телеканалу, — бідкався зі сцени співак, якого зала зустріла оваціями.
Не часто чути на вітчизняних радіостанціях і телеканалах і самого народного артиста України Валерія Маренича, чиїми пісенями, як і Івасюковими, захоплювався увесь тодішній СРСР.
— Про мене казали різне, і що я помер десь в Канаді, — розповідає Валерій Маренич.
Для шанувальників творчості буковинця Володимира Івасюка його колега по ремеслу з Волині заспівав нові пісні про складну долю українців.

Довідка: Володимир Івасюк — відомий український поет і композитор. Один із основоположників української естрадної музики. Автор ста семи пісень, музики до кількох спектаклів, п’ятдесяти трьох інструментальних творів. Був професійним медиком та скрипалем, чудово грав на фортепіано, віолончелі, гітарі. Майстерно виконував свої пісні (“Червона рута”, “Водограй” та ін). Був неординарним художником. Загинув за нез’ясованих обставин у Брюховицькому лісі під Львовом.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору