Рівне:

Створення та просування сайтів

НАРОДЖУВАТИ — ЗА ТИРИДЕВ’ЯТЬ ЗЕМЕЛЬ

Актуально 14-гру, 2006, 14:379 Lobanovskiy 897
Три роки тому припинило функціонування пологове відділення при Борівській дільничній лікарні, що у Зарічненському районі. Це спричинило масу незручностей для місцевих жителів. З проханням, аби відновили роботу відділення, вони зверталися і до місцевої, і до районної, й до обласної рад. Проте втішних для себе результатів не отримали. Остання інстанція, на яку вони покладають надії, — це Міністерство охорони здоров’я, до якого і звернулися з відповідним листом.
Річ у тому, що послугами пологового відділення могли скористатися не лише мешканки села Борове, а й навколишніх: Тихого Виру, Перекалля, Млинка, Лисичина, Кухотської Волі. Так, для прикладу, за дев’ять місяців нинішнього року у зазначених населених пунктах з’явилося на світ 65 маленьких жителів. Тобто можна говорити про те, що така кількість новонароджених дає право на існування самостійному пологовому відділенню.
А ще, як зазначено у зверненні, «Борівська дільнична лікарня знаходиться на відстані 45 кілометрів від районної лікарні. Дорога — бруківка низької якості, і щоб довезти жінку на пологи у Зарічненську районну лікарню, необхідно три години. Особливо важко довозити жінок в осінньо-зимовий період, коли дороги в лісі переметені снігом».
Очевидно, проблему вирішити можна. Головне — щоб про неї почули. А робити доведеться не так багато: провести ремонт у вже існуючому відділенні та забезпечити медичний персонал заробітною платою. Це не надто великі витрати, аби забезпечити належні умови для людей, які намагаються підтримати демографічну ситуацію в країні.
Марина ДАНИЛЮК,
Володимир КВАЧУК,
Зарічне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору