Рівне:

Створення та просування сайтів

ПУТІН РОЗПОРЯДИВСЯ ДОПОМОГТИ СКАЛІЧЕНОМУ СОЛДАТУ

Україна і світ 02-лют, 2006, 10:379 prov 820
У понеділок, 30 січня, президент Росії Володимир Путін доручив надати допомогу родині рядового Андрія Сичова, потерпілого від знущання в Челябінському танковому інституті.
Голова Кремля зажадав надати потерпілому допо-могу, зокрема, у вирішенні житлового питання. Мі-ністр оборони Сергій Іванов, у свою чергу, запе-внив, що всю необхідну медичну допомогу буде надано.
Наразі за фактом не-статутних відносин у Челябінському танковому інституті порушено 11 кримінальних справ, зо-крема, проти керівника танкового училища гене-рал-майора Сидорова, котрий, за даними слі-дства, свідомо приховав інформацію про подію від вищого командування.
За словами головного військового прокурора Олександра Савенкова, фігурантами кримінальних справ є 12 військовослуж-бовців. Трьох із них, за клопотанням прокуратури, тримають під вартою. Ще троє офіцерів, яким інкримінують недбалість, перебувають під підпискою про невиїзд.
Рядового Сичова і кількох його товаришів по службі побила група військовослужбовців, зо-крема, йдеться і про офіцерів танкового учи-лища. Через побиття Си-чов отримав серйозні ушкодження, і в нього розвинулося гангренозне запалення нижньої части-ни тіла. Лікарям довелося ампутувати Андрію Сичову ноги і статеві органи.
Адміністрація Челябі-нської області направить 500 тисяч рублів на реабілітацію рядового Андрія Сичова, потерпі-лого від дідівщини. Таке розпорядження віддав голова області Петро Сумін.
Матір скаліченого со-лдата Галина Сичова вже третій тиждень перебуває в Челябінську й оголосила військовим, що поверне-ться додому, в Красно-тур»їнськ, лише разом із сином. Як пише “Комсо-мольская правда” матері пропонували гроші, щоб “зам»яти” справу. Їй кілька разів телефо-нували на мобільний телефон із такою пропо-зицією. Крім того, зазна-чає видання, на адресу матері побитого солдата лунали погрози. Пані Галина передала в проку-ратуру “номери, з яких телефонували”, й обіцяли “розібратися”.
У Челябінськ прибув головнокомандувач Сухо-путних військ, генерал-полковник Олексій Ма-слов, котрий очолює спеціальну комісію міні-стерства з розслідування НП. Він уже побував в училищі, в лікарні, зу-стрівся з Галиною Сичо-вою і після цього дав свідчення слідчим війсь-кової прокуратури.
— Головком мені зізнався, що на своєму віку бачив багато випадків “дідівщини”. Але такого кричущого – ніколи. Те, що сталося, – вже крайня межа, – розповіла після зустрічі Галина Сичова.
Марченко оцінює шанси на успішне розслідування інциденту в Челябінському танковому училищі як відносно високі.
— Якщо хлопчик живий, то він може говорити і може показати пальцем на того гада, котрий над ним знущався, – заявляє вона.
Проте, на думку правоза-хисниці, рядовому і його родичам варто паралельно зробити цивільний позов.
— Не треба вірити обіцянкам на кшталт “ми їх самі покараємо, позбавимо 13 зарплати й оголосимо сувору догану або посадимо конкретну лю-дину”. Треба звертатися до суду і притягати до відповіді керівництво танкового училища та всіх тих старших офіцерів, котрі були зобов»язані стежити за цим. Одна справа — кримінальне звинувачення конкретній людині. Інша справа – у межах цивільної відповіда-льності. Тут можна говорити про компенсації шкоди здоров»ю, завданої конкре-тній людині, – наголошує представниця фонду.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору