Рівне:

Створення та просування сайтів

Вбив за зауваження

Кримінал 23-лют, 2006, 10:069 prov 1 098
Городищенська виправна колонія максимального рівня безпеки №96 наразі є «домівкою» для багатьох злочинців з усієї України. Як розповів рівненський прокурор з нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах Василь Овдіюк, на сьогодні там відбувають покарання 47 осіб, яких позбавили волі до кінця життя. В майбутньому планується створення умов для утримання близько 250 «довічників», які решту свого життя будуть проводити саме тут.
Про долі тих, хто перебуває в колонії, хотілося б розповісти детальніше. Саме з рубрики «Історія одного вироку» читачі зможуть дізнатися про резонансні вбивства, які відбувалися в різних містах України.
Ця історія трапилася в 2003 році в місті Харкові. Тоді цей випадок наробив чимало шуму серед жителів міста. Зараз обставини злочину вже встановлено і винного покарали…
Валерій В. у свої 23 роки не переймався тим, що на нього чекає завтра. Він зловживав спиртними напоями і днями та ночами тинявся по вулицях рідного міста, шукаючи пригод. 31 травня 2003 року близько першої години ночі Валерій зайшов до кафе «Смак». Там, крім нього, знаходилося чимало відвідувачів. Будучи вже й так напідпитку, молодий чоловік замовив собі ще кухоль пива. Схоже, в цьому закладі Валерій вважав себе «найкрутішим». Тому й почав вести себе досить некоректно щодо інших відвідувачів. Поряд з ним за столиком сиділи двоє товаришів, які зробили зауваження нахабі. Валерію це не сподобалося і він, щоб підкреслити свою «крутість», почав погрожувати чоловікам, сказавши, що він тільки два дні тому звільнився з ув»язнення і що у них можуть виникнути проблеми. На додаток розлив на стіл пиво. Проте чоловіків парубок не злякав своїми словами і хлопці попрохали його вийти із приміщення. Як розповіли свідки, чоловіки Валерія не били, як у цьому переконував під час слідчих дій сам винуватець пригоди.
Та сам факт того, що його, «раніше судимого», ніхто всерйоз не сприйняв, боляче вдарив по самолюбству молодика. І він вирішив помститися тим, хто так його «опустив» перед дівчатами, які були в кафе. Прийшовши додому, Валерій взяв на кухні ножа і пішов до вищезгаданого кафе, щоб поговорити зі своїми кривдниками по-чоловічому. По дорозі прихопив із собою камінь для більшої впевненості. Зайшовши до кафе близько третьої години ночі, молодик побачив своїх «знайомих», які сиділи за столиком. Дістав з кишені камінь і кинув його в бік відпочиваючих чоловіків, але промахнувся. Ті змушені були якось втихомирити нападника і для цього підійшли до Валерія. Але той дістав ножа і наніс удар одному в ділянку серця, після чого вдарив ножем і іншого, на щастя, той зумів відвернутися від леза ножа. Відвідувачі кафе почали кричати, один свідок навіть кинув у бік агресора стільчик, після чого той просто-напросто втік.
На жаль, у лікарні один із постраждалих від одержаних травм помер. Правоохоронці наступного дня затримали вбивцю, але той своєї вини так і не визнав. Розповів слідчому, що він лише оборонявся від нападників, які нанесли йому тілесні ушкодження. Щодо того, чому Валерій повернувся додому та взяв ножа та камінь, він відповів, що просто хотів їх налякати та запитати, чому вони його побили.
Але свідки, які бачили цей епізод, розповіли зовсім інше. Всі, хто був у той вечір у кафе «Смак», підтвердили, що саме Валерій був зачинщиком конфлікту. До того ж він був у стані алкогольного чи наркотичного сп»яніння і чіплявся до всіх відвідувачів.
Щодо загиблого, то в нього через три дні народилася донька, яку він так і не побачив…
Керуючись статтями 323 та 324 КК України, судова колегія винесла вердикт. Підсудного Валерія В. визнати винним у скоєні злочинів, передбачених п.7 ч.2 ст.115 КК України, і назначити покарання:
– за ч.2 ст.15 п.п. 1.7 ч.2 ст.115 КК України – 14 років позбавлення волі;
– за п.7 ч.2 ст.115 КК України у вигляді довічного позбавлення волі.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору