Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 02-бер, 2006, 10:189 prov 982
В Одеському зоопарку— пташиний грип
Одеська обласна ветеринарна служба підтвердила наявність вірусу Н5N1 у птахів, які загинули в зоопарку міста певний час тому. Виконком Одеської міськради, терміново скликаний мером Едуардом Гурвіцем, прийняв рішення закрити зоопарк для відвідувачів. Вирішили також в екстреному порядку перемістити 1,5 тисячі пернатих з пташника в інші вольєри, на що місцева влада виділила 150 тисяч гривень.
Ще 700 тисяч гривень фахівці рекомендують скерувати на виконання інших першочергових заходів для запобігання поширення вірусу.
Крім зоопарку, на карантин закрито спеціалізований магазин і ветеринарну лікарню, розташовані на території зоопарку.
Члени міськвиконкому прийняли також рішення тимчасово закрити одеський пташиний ринок, де торгують домашніми тваринами.

У столиці відкриється нова станція метро
На суботу, 4 березня, заплановано урочисте відкриття станції метро “Вирлиця” у Києві. Про це повідомляється на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації з посиланням на департамент зв’язків з громадськістю Дарницької райдержадміністрації.
В інформації зазначається, що для нашої столиці станція виглядатиме незвично. По-перше, буде, як і станція метро “Дніпро”, “берегового” типу, тобто поїзди курсуватимуть посередині тунелю. По-друге, посадочна платформа буде не прямою, а вигнутою. Подібне практикують і в інших метрополітенах світу, де підземні “доріжки” часто “петляють”.
Для оздоблення станції використовували вітчизняні матеріали: світло-сірий і зелений граніт, бежевий мармур. Підлога буде встелена спеціальним покриттям із рифленого пластику, що є зручним для людей зі слабким зором. Для пасажирів, які пересуваються на візках, працюватимуть чотири ліфти. Вестибуль станції буде просторим, а одна зі стін зали прикрашена вітражем.
За розрахунками фахівців, пропускна спроможність цієї станції становитиме 60-70 тис. осіб на добу.

Податкову міліцію виведуть зі складу ДПА
У процесі реформування правоохоронних органів податкова міліція буде виведена зі складу Державної податкової адміністрації України. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Анатолій Кінах. Він зазначив, що виведення податкової міліції зі складу ДПА передбачено Концепцією реформування правоохоронних органів, проект якої буде розглядатися на найближчому засіданні РНБО у першій декаді березня.
— Податкова міліція буде трансформована в контексті функцій, які стосуються вже правоохоронних органів. Функції будуть змінені, — додав А.Кінах, зазначивши, що питання про підпорядкування податкової міліції після виведення її зі складу ДПА буде ще вирішуватися.

Похорони інвалідів війни бере на себе держава
Президент України Віктор Ющенко підписав Закон України «Про внесення зміни до статті 14 Закону України «Про поховання та похоронну справу» щодо безоплатного поховання інвалідів війни», ухвалений Верховною Радою 8 лютого 2006 року.
Як повідомляє прес-служба Президента України, законом інвалідів війни включено до переліку осіб, поховання яких для виконавця волевиявлення померлого або особи, яка зобов’язалася поховати померлого, здійснюється безоплатно, витрати на їх поховання здійснюватимуться за рахунок коштів державного бюджету України.

Федір Бондарчук зніме фільм про Чорнобиль
Відомий продюсер Олександр Роднянський запускає проект “Чорнобиль” за участю зірок світового кіно.
За попередніми оцінками, бюджет фільму становитиме 15-20 мільйонів доларів.
Режисером картини буде Федір Бондарчук, який недавно зняв з Роднянським “9-ту роту”.
Трохи пізніше розпочнеться робота над ще одним їхнім спільним проектом — художнім фільмом за романом братів Стругацьких “Заселений острів”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору