Рівне:

Створення та просування сайтів

Кінах обговорив питання врегулювання Придністровського конфлікту

Україна і світ 09-бер, 2006, 13:019 prov 923
Секретар Ради національної безпеки та оборони Анатолій Кінах провів зустрічі з секретарем Ради безпеки Росії Ігорем Івановим і прем»єр-міністром Молдови Василем Тарлєвом, під час яких обговорювали питання врегулювання Придністровського конфлікту.
Під час зустрічі Кінаха з Івановим сторони обговорили можливість посилення координації дії обох відомств в улагодженні Придністровського конфлікту. Вони підкреслили, що Придністровський конфлікт потрібно  вирішувати винятково демократичним шляхом зі збереженням територіальної цілісності Молдови, з посиленням безпеки її кордонів.
Кінах та Іванов також обговорили робочу поїздку секретаря РНБО до Москви, що відбудеться у березні найближчим часом.
Під час зустрічі з прем»єр-міністром Молдови Тарлєвом Кінах наголосив на тому, що Україна буде виконувати свої міжнародні зобов»язання з забезпечення максимально безболісного переходу до нового регламенту проходження придністровських товарів через українсько-молдавський кордон. Для України у зв»язку з удосконаленням митного проходження придністровських товарів через українсько-молдавський кордон принципово важливо не допустити погіршення економічної ситуації у Придністров»ї і не створити штучні торгово-економічні бар»єри у регіоні, зазначив Кінах.
Секретар Ради безпеки  також проінформував, що ситуація з Придністров»ям  на постійному контролі робочої групи експертів з Молдови, Придністров»я та України за участю представників ЄС, РФ і ОБСЄ.
– Ми виключаємо припущення про можливості яких-небудь дій, які можна розцінювати як елементи економічної блокади регіону, – зазначив під час розмови Кінах.
Секретар РНБО також підкреслив необхідність посилення координації дій з Республікою Молдова в процесі спільного моніторингу державного кордону, у тому числі і на ділянці з Придністров»ям, з метою протидії контрабанді, незаконній міграції, поліпшенню технічного оснащення кордону. Під час розмови була також відзначена незмінність позиції України щодо Придністров»я. Кінах підкреслив, що Україна виступає за врегулювання конфлікту винятково мирним і демократичним шляхом, без порушення територіальної цілісності Молдови.
– Лише цивілізований, мирний, демократичний діалог у процесі врегулювання конфлікту без спроб його ескалації може забезпечити стабільність і спокій як у Придністров»ї, так і в регіоні, – зазначив секретар РНБО.
Кінах також провів телефонну бесіду з президентом невизнаної Придністровської Молдавської республіки Ігорем Смирновим. Під час розмови секретар Ради безпеки підтвердив незмінність вищевказаної позиції України щодо врегулювання Придністровського конфлікту.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору