Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині укомплектованість штатних посад лікарями становить 75%

Газета СВ 26-бер, 2009, 18:079 prov 1 296
Станом на 1 січня 2009 року в системі охорони здоров’я Рівненської області зареєстровано 531 875 штатних лікарських посад. Укомплектованість штатних посад лікарями становить 75%, тоді як по Україні – 80%. Причому наразі в медичних закладах продовжують працювати спеціалісти, які досягли пенсійного віку – 21% від всіх лікарів. Про це повідомляє аналітично-інформаційний відділ Рівненської обласної ради.
Складною в області є і ситуація із забезпеченням лікарськими кадрами закладів охорони здоров’я сільської місцевості районів, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.
Впродовж останніх півроку забезпеченість лікарями у Рокитнівському районі не перевищує 16,7 на 10 000 населення. Дещо зросли, але належать до найнижчих показники забезпеченості лікарськими кадрами у Березнівському та Володимирецькому районах (відповідно – 18,4 та 17,9 на 10000 населення).
За словами начальника управління охорони здоров’я Віктора Ковальова, у 2008 році управління направило до Міністерства охорони здоров’я заявку на 18 випускників 2009 року для погодження контрактів та отримання дозволу на безоплатну інтернатуру з наступним працевлаштуванням у закладах сільської місцевості. Але, на жаль, є обставини, які стають просто непереборними. Насамперед це відсутність житла для молодих спеціалістів-лікарів, які приїжджають за направленням на роботу в район. За словами Віктора Ковальова, навчатися лікарській справі треба майже двадцяти років, а коли молодий спеціаліст приїздить за направленням у село, там відсутні належні умови для проживання, до того ж зарплата 800 гривень. Така ситуація призвела до того, що медичні вищі навчальні заклади вже мають недобір за деякими спеціалізаціями.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору