Рівне:

Створення та просування сайтів

Нестача медичних фахівців

Актуально 22-травня, 2008, 14:239 prov 1 019
Більшість майбутніх лікарів одружуються ще перебуваючи у статусі студентів, і якби молоду сім’ю забезпечували хоча б житлом, таке подружжя охоче поїхало б працювати не тільки в райцентр, а й у село.
Однак у Рівненській області за останні п’ять років житло одержали лише 77 медиків. Водночас у восьми районах за цей час для лікарів жодної квартири не виділили. Причина такого становища передусім у бідності місцевих бюджетів, які ледь здужають нести основний тягар соціальних навантажень.
На сьогодні три лікарські амбулаторії у Дубровицькому, Радивилівському і Зарічненському районах залишилися без лікарів. Ще у семи таких же медичних закладах через відсутність штатних працівників їх обов’язки виконують лікарі-сумісники.
У більшості випадків лікарі після обов’язкового відпрацювання трьох років за направленням намагаються переселитися до обласного центру чи хоча б влаштуватися на роботу у районну лікарню чи поліклініку.
Ростислав ВАРЖЕЛЬ,
Рівне.
Еще предлагаем узнать где можно недорого купить мужскую вышыванку. Вышиванку с Закарпатья надо покупать только на нашем сайте.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору