Рівне:

Створення та просування сайтів

Білорус керував групою викрадачів авто

Кримінал 26-бер, 2009, 18:139 prov 1 331
42-річний уродженець Білорусії Олег О., який мешкав у Рівному, а фактично був зареєстрований у м. Конотоп Сумської області, організував і очолив міжрегіональну групу автокрадіїв, які діяли в кількох областях України. Про це заявив начальник УМВС України в Рівненській області Ярослав Голомша, - повідомляє відділ зв’язків з громадськістю УМВС.
Як зазначив Ярослав Голомша, торік в області затримали групу автокрадіїв, яку очолив Сотін. Кримінальну справу спрямували до суду. Та паралельно працівники управління карного розшуку УМВС встановили, що на автомобілі мешканців Рівненщини полює й інше угруповання, яке “працює” не лише у межах нашої області. До його викриття долучилися працівники Департаменту карного розшуку МВС України, і в результаті спільної розробки на території Волинської, Закарпатської, Рівненської та Сумської областей одночасно затримали 12 членів міжрегіональної злочинної групи, які були причетні до вчинення багатьох незаконних заволодінь автомобілями та їхньої легалізації.
За словами начальника УМВС України в Рівненській області, цю групу організував і очолив 42-річний громадянин Білорусії Олег О., який мешкав у Рівному. Олег О. уже має дві судимості, правоохоронці зазначають, що він відрізняється від своїх так званих “колег” особливою зухвалістю. У Рівному працівники міліції затримали ще двох членів організованої злочинної групи. Загалом же до її складу увійшли також мешканці Волинської, Сумської та Закарпатської областей.
Група використовувала свої корумповані зв’язки й у правоохоронних органах. Зокрема, працівника Закарпатської міліції, 27-річного Олександра Г., було затримано під час керування викраденим у Луцьку автомобілем ВАЗ-21099. Подробиці за даним фактом ще з’ясовуються.
За інформацією Ярослава Голомші, під час проведення обшуків за місцем проживання фігурантів вилучили електронні пристрої для сканування сигналізації, засоби для злому замків запалювання, обріз мисливської рушниці та набої до нього, викрадені номерні знаки та дублюючі таблички з ідентифікаційними номерами транспортних засобів. А також 25 одиниць автотранспорту, який викрали (за наявною інформацією) на території України та Європи: два вантажні авто з розукомплектованих запчастин, автомобілі “БМВ”, “Опель”, “Мерседес”, “Фольксваген”, “Деу Ланос”, “Нива Шевроле”, “Сітроєн”, “Мазда”, “Мітцубісі”, “Фіат”, “Чері”, ВАЗ та УАЗ “Патріот”.
Ідентифікацією частини вилучених автомобілів встановлено, що дев’ять із них викрадено у Києві, інші - у Рівненській та Волинській областях, а також на території Франції. Зараз тривають комплексні дослідження транспортних засобів для встановлення фактів заміни ідентифікаційних номерів кузовів автомобілів.
За чинною інформацією, ці люди “працювали” більше п’яти років. Нині за статтею 115 Кримінально-процесуального кодексу України затримано організатора групи та шість його спільників, в одного з них взяли підписку про невиїзд.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору