Рівне:

Створення та просування сайтів

Кличко — чемпіон, Бірд — у нокауті

Спорт 27-кві, 2006, 11:149 prov 1 575
Українець Володимир Кличко у неділю в німецькому Маннхаймі виборов титул чемпіона світу з боксу серед професіоналів у суперважкій вазі за версією IBF, перемігши технічним нокаутом у сьомому раунді вже екс-володаря цього титулу американця Кріса Бірда. Вихід обох боксерів на ринг склав враження, що саме Кличко чемпіон, а не Бірд. Українець виходив на місце бою помпезно, під спалах п’яти стовпів вогню у своєму традиційному оксамитовому халаті під викрики “Кличко! Кличко!”. Бірд же збіг зі сходів кулею в простенькій футболці під свист багатьох тисяч прихильників Кличка.
Впродовж усіх раундів відчувалася перевага українського боксера. П’ятий раунд став переломним у цьому двобої. За секунд 30 після його початку Бірд опинився на підлозі рингу – нокдаун. Але американець доволі швидко піднявся і не менше хвилини Кличко гамселив голову Бірда, намагаючись довести справу до завершення. Але Бірд вистояв!!! Вирішальним став сьомий раунд. Після двох ударів правою Бірд пропустив лівий та правий джеб і знову впав на настил рингу. Ще один нокдаун. І знову Бірд піднімається, але суддя зупиняє бій, зважаючи на розбите обличчя американця. Отже, перемога технічним нокаутом Володимира Кличка, який слідом за росіянином Миколою Валуєвим (WBA) та білорусом Сергієм Ляховичом (WBA) стає одним із чемпіонів світу у суперважкій вазі.
— Кріс великий боєць із великим серцем. Я дуже поважаю як його, так і його прагнення перемогти. Але сьогодні я був сильнішим, — заявив Володимир після закінчення бою. — Я дуже радий, що зміг спростувати багато чуток, які неодноразово лунали на мою адресу. Я повернув собі чемпіонський титул.
— Коли ви остаточно зрозуміли, що повністю контролюєте хід двобою?
— Це трапилося в третьому раунді. Мені вдалося нав’язати Крісу свою тактику ведення бою, а після того, як я кілька разів зумів дістати його ударами, зрозумів, що перемога в цьому двобої буде за мною. У першому раунді я придивлявся до свого суперника, а в другому уже зрозумів такт і темп його дій. У третьому раунді повністю передбачав, що буде робити мій суперник і що мені необхідно зробити, щоб контролювати хід бою.
— Володимире, чи можете ви зараз сказати, якими були ваші прогнози двобою? Ви реально йшли до перемоги нокаутом?
— Наш план на двобій припускав, що будуть пройдені всі дванадцять раундів. Нокдаун або нокаут — це всього лише збіг багатьох факторів в один час. Коли побачив, що Кріс починає пропускати мої удари, я просто трохи, як говоритися, дотиснув... Результат ви бачили.
— Як оціните дії рефері?
— Дії Вайна Келлі в цьому бої були чіткими та професійними. До моменту зупинки бою Кріс пропустив багато ударів. Навіть після нокдауну в сьомому раунді він швидко піднявся на ноги і був готовий продовжувати бій. Але його бажання боротися далі могло спричинити сильну травму. Так що рефері цілком обґрунтовано прийняв рішення про зупинку двобою. Головне для будь-якого бійця — здоров’я.
— Володимире, якби такий двобій був можливий, то хто б міг стати вашим суперником — Хасім Рахман, Сергій Ляхович чи Микола Валуєв?
— Кожен із цих бійців є чемпіоном світу, а значить — двобій з кожним з них є можливим. Але, повторюся, поки про це говорити рано.
— Після двобою до вас підійшов син Кріса Бірда. Що він сказав?
— Він привітав з перемогою. Це було щиро. Мене дуже розчулили його слова. Я відповів, що його батько справжній боєць і він по праву може пишатися ним.
Менш голослівним був переможений:
— Мені навіть не вдалося нанести такого удару, якими він постійно діставав мене. Володимир був сильнішим та справедливо переміг у цьому двобої. Зараз я хочу тільки одного — трохи відпочити. Думки, які рояться в моїй голові після пропущених ударів, говорять тільки про одне — з боксом настав час закінчувати. Але чи справді я повішу рукавички на цвях, вирішу пізніше. Треба поговорити про це з батьком, мамою, дружиною.... Але я зроблю це на більш свіжу голову.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору