Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина спортивна

Спорт 27-кві, 2006, 11:159 prov 1 275
Домашньою грою з командою “Кривбасбаскет-Люкс” завершив друге коло першого етапу чемпіонату України з баскетболу серед команд суперліги рівненський ”Пульсар”. Впродовж всієї зустрічі на майданчику точилася безкомпромісна боротьба. Вигравши три з чотирьох десятихвилинок, перемогу святкували гості — 66:56 (15:14, 16:10, 18:18, 17:14). Найрезультативнішими в нашій команді стали Анатолій Дубнюк (13 очок + 5 підборів) та Олександр Рихлюк (10 очок + 5 підборів), а у криворіжців — Вадим Матюкевич (19 очок) та Дмитро Корабльов (18).
Наступні матчі наша команда проведе в рамках розіграшу 9-14 місць. Три перші матчі ”Пульсар” зіграє вдома: 27 квітня о 18:30 проти СК ”Маріуполь”, 29 квітня о 14:00 проти харківського “Політехніка” і 4 травня проти ”Львівської політехніки”. Наступні п’ять матчів рівняни гратимуть на виїзді: 10 травня зі столичним ”Будівельником”, 12 травня з МБК ”Одеса”, 17 травня з СК ”Маріуполь”, 19 травня з харківським ”Політехніком”, 25 травня зі ”Львівською політехнікою”. Заключні ігри ”Пульсар” гратиме дома — 31 травня з ”Будівельником” і 3 червня з МБК ”Одеса”.

* * *
Визначилися пари суперників у плей-офф баскетбольної Суперліги України, які змагатимуться за нагороди чемпіонату. В одній четвертій фіналу турніру між собою зустрінуться: “Азовмаш” — “Кривбасбаскет-Люкс”, БК “Київ” — “Сумихімпром”, “Хімік” — МБК “Миколаїв”, “Дніпро” — “Черкаські мавпи”. Чвертьфінальні серії триватимуть до двох перемог однієї з команд і розпочнуться вони 2 травня на майданчиках клубів, які посіли вищі місця у турнірній таблиці. Відповідно, господарями перших поєдинків будуть “Азовмаш”, БК “Київ”, “Хімік” та “Дніпро”. Після цього відбудуться матчі – відповіді 5 травня, і в разі потреби додаткові зустрічі заплановані на 9 травня.
Результати заключного туру: БК ”Київ” — ”Азовмаш” — 92:73, ”Сумихімпром” — ”Львівська політехніка” — 99:78, ”Будівельник” — ”Дніпро” — 71:79, ”Політехнік” — МБК ”Миколаїв” — 76:95, СК ”Маріуполь” — МБК ”Одеса” — 72:77, ”Черкаські мавпи” — ”Хімік” — 81:75.

* * *
Вчора рівненський ”Верес” провів домашню гру першості України з футболу у другій лізі проти житомирської команди ”Житичі” і програв 1:4. Перед звітною грою команди розділяло два очки і вони були сусідами у турнірній таблиці: у житомирян 24 очки і восьме місце, а у рівнян 22 і дев’яте місце. 19 квітня підопічні Миколи Волкова зустрічалися у Долині проти місцевого ”Нафтовика” і поступилися 1:2. На 16 хвилині зрізка Вадима Васильєва — і м’яч влітає у сітку воріт ”Вереса”. У другому таймі гості намагалися переломити хід поєдинку і це майже вдалося. За тридцять хвилин до завершення матчу Віталій Сидоров з пенальті зрівняв рахунок. На жаль, до нічиї рівняни не дотягли п’ять хвилин. На 85 хвилині був назначений одинадцятиметровий у ворота ”Вереса”, який реалізував Роман Гошовський.
Решта результатів туру: ”Княжа” — ”Факел” — 1:2, ”Десна” — ”Динамо-3” — 2:0, ”Рава” — МФК ”Житомир” — 2:1, ”Оболонь-2” — ”Нива” — 0:0, ”Житичі” — ”Боярка-2006” — 5:0, ”Чорногора” — ”Карпати-2” — 1:2. Як і раніше, лідирує чернігівська ”Десна” — 49 очок, що на 15 більше, ніж у найближчих переслідувачів.

* * *
Відбулися матчі 1/8 фіналу Кубка області з футболу. На цій стадії змагань центральним стало протистояння між сарненським ”Маяком” та здолбунівським ”Волинь-Цементом”. Основний час не визначив переможця — 2:2. У додатковому господарі спромоглися забити гол і взяти гору над здолбунівчанами — 3:2. Досить легко оржівський ”ОДЕК” розібрався з рівненським ”Хіміком” — 4:0. В решті матчів зафіксовані наступні результати:”Сокіл-Північ” (Рівне) — ”Будівельник” (Кузнецовськ) — -:+, ”Коливань” (Клевань) — ”Варіант” (Кузнецовськ) — 2:1, ”Полісся” (Рокитне) — ”Случ” (Березне) — 1:0, ”Енергія” (Володимирець) — ”Ізотоп-РАЕС” (Кузнецовськ) — 0:2, ”Сокіл” (Радивилів) — ”Петров-Мілк” (Федорівка) — 4:1,”Славія” (Омеляна) — ”Горинь” (Дубровиця) — +:-. У вівторок відбулося жеребкування чвертьфінальних пар: ”Полісся” —”Будівельник”, ”Славія” — ”ОДЕК”, ”Ізотоп-РАЕС” — ”Коливань”, ”Сокіл” — ”Маяк”. Перші матчі відбудуться 12 липня, повторні — 16 липня. А вже у суботу стартує чемпіонат області з футболу у першій лізі.

* * *
19 квітня у Рівному відбулася перша домашня гонка команди ”Рівне-Україна” у нинішньому сезоні. Першим суперником нашої дружини стала команда з Октябрська ”Лукой” у рамках міжнаціональної (російської) спідвейної ліги. Гості з першого заїзду повели у рахунку і до останнього заїзду лише збільшували відрив — 51:39. Найбільший внесок у доробок рівнян приніс Ярослав Хампель — 12 очок, по одинадцять у Ігоря Марка та Петра Дима, у гостей найрезультативнішим став Денис Гізатуллін —13. Не пішла гонка у Віктора Гайдима, який з 12 можливих очок набрав лише 2.
У неділю ”Рівне-Україна” завітала у Даугавпілс, де в рамках другої польської ліги зустрілася із місцевим ”Спідвей-Центром”. Гонка видалася вкрай напруженою. Про це говорить той факт, що з 15 заїздів 10 завершилися внічию — 3:3. Проте фортуна посміхнулася господарям — 47:43. Найбільше очок у складі ”Рівне-Україна” набрав Ігор Марко — 12, а у складі ”Спідвей-Центра” — Кястас Пуоджукс — 11.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору