Рівне:

Створення та просування сайтів

Зацвіла магнолія

Особливий погляд 11-травня, 2006, 15:159 prov 1 187
На Рівненщині настала пора цвітіння рідкісної для наших місцевостей і взагалі унікальної чагарникової породи дерева — магнолії. Цей весняний період триватиме для неї бдизько двох тижнів. Але не багатьом вдасться поспостерігати такий неординарний природний процес. Адже в області, враховуючи і приватний сектор, знайдеться не більше двох десятків цієї заморської рослини.
Як вважають спеціалісти, найдоступніша для широкого загалу магнолія у Рівному. Нею можна помилуватися у міському парку культури і відпочинку ім. Т. Шевченка. Росте вона поблизу приміщення обласного управління лісового господарства та біля міської ради. Так що мешканцям обласного центру немає проблем познайомитися з екзотичною рослиною у пору її цвітіння.
На думку головного спеціаліста Рівненського обласного управління лісового господарства Людмили Ковальчук, ця дуже цікава рослина потрапила в наш край здалека. Ймовірно, із Північної чи Центральної Америки, де магнолія дуже поширена, і цей континент вважається її батьківщиною. Хоча охоче росте дерево і в Середній Азії.
Найрізноманітнішими методами у світі вдалося окультурити 62 види магнолії, в тому числі 13 – в Україні. Справа в тому, що дерево теплолюбиве і важко переносить суворі зими. Але завдяки фахівцям-природознавцям, їх знанням і вмінню вдалося акліматизувати магнолію і на Рівненщині. У нашому краї квітникарі, садівники та природолюби культивують усього 2 види цього дерева-чагарника. Та, вважають спеціалісти, ця рослина у майбутньому набуде значного поширення як у парках, так і в приватних господарствах, в квітниках людей. Адже вона легко піддається розведенню .
Ростислав ВАРЖЕЛЬ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору