Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 18-травня, 2006, 15:469 prov 941
Про бджіл подбали на державному рівні
Державний бюджет України на 2006 рік передбачає збільшення фінансування бджільництва на 16 мільйонів гривень.
Про це на першому робочому з’їзді в Києві повідомив Президент України, почесний глава Всеукраїнської громадської організації “Братство бджолярів України” Віктор Ющенко.
Президент також презентував державну програму розвитку галузі на наступні 5 років і відзначив, що “запропонований з’їздом план проекту програми варто наповнити конкретним змістом”. Зокрема, Ющенко пропонує проводити спеціалізовані ярмарки і виставки, створити Будинок меду і заснувати свято пасічника, а також запустити телевізійну програму, яка висвітлювала б діяльність бджолярів.
У той же час учасники з’їзду виступили з ініціативою створення торговельної марки “Мед України”, під якою можна було б представляти Україну на міжнародному ринку.

Буш заборонив в’їзд на територію США керівництву Білорусі
Президент США Джордж Буш заборонив в’їзд на територію Сполучених Штатів керівництву Білорусі.
Як повідомляє радіо «Свобода», Дж.Буш пов’язав своє рішення з фактами порушень демократичних норм у ході президентських виборів у Білорусі в березні цього року, з порушеннями прав людини і розгулом корупції у цій країні.

У Грузії — стихійне лихо
Внаслідок повені у двох районах Східної Грузії — Кварельському і Лагодехському — затоплені перші поверхи сотень будинків сільських жителів.
Напередодні почалися зливи. Вони призвели до того, що гірські річки вийшли з берегів і знесли захисні греблі.
Затоплено також тисячі гектарів посівів, виведено з ладу пішохідні мости, пошкоджено лінії електропередач, гине худоба.
У львівській в’язниці масова спроба суїциду
23 ув’язнених порізали себе лезами, передає Інтерфакс-Україна. Про це розповів заступник обласного прокурора Володимир Гураль.
За його словами, причина інциденту — бажання засуджених підтримати ув’язнених з Харкова, які 8 травня в місцевому СІЗО нанесли собі тілесні ушкодження аналогічним способом, протестуючи проти посилення режиму.
У колонії утримуються 1200 ув’язнених, яких не вперше засуджено, а також засуджені за важкі злочини.
Тиждень тому трапився інцидент у Харківському слідчому ізоляторі, коли близько 20 затриманих порізали лезами руки.
Інцидент стався через вилучення в них заборонених предметів, виявлених у камері, повідомив голова Державного департаменту з питань виконання покарань Василь Кошинець. У зв’язку з цим троє затриманих рецидивістів закликали і 18 з 34 засуджених зробили порізи рук лезами безпечних бритв.

Ялтинські гори стануть платними для туристів
З цього сезону в Ялтинський гірничо-лісовий заповідник можна буде потрапити лише за перепустками.
Директор Ялтинського гірничо-лісового заповідника Олександр Мірошниченко заявив про те, що відвідувачі без перепустки будуть платити штраф, розмір якого встановлюється в судовому порядку.
— Кримчанам за цей документ нічого платити не потрібно. Для приїжджих вартість перепустки — 4 гривні, — повідомив він.
За словами Мірошниченка, територією заповідника пролягають біля десяти туристичних маршрутів, за які відповідають окремі лісництва.
— Перепустку потрібно одержати в тому лісництві, де знаходиться маршрут, — пояснив директор.

На “Євробаченні-2006” перші скандали
Підготовку до майбутнього міжнародного музичного конкурсу “Євробачення-2006” вже супроводжують перші скандали і курйози.
Так, негативну реакцію релігійних організацій у низці країн викликала поява на сцені під час репетицій у суботу і неділю в масках, що вселяють жах, музикантів фінської рок-групи “Лорди”, які зображують чудовиськ.
— У мене були діти, але я їх з’їв на сніданок, — похмуро пожартував один з учасників гурту.
Скандал виник також навколо представниці Хорватії Северіни Вучковіч: напередодні конкурсу її колишній друг поширив кадри любовних сцен з нею, які відразу ж облетіли місцеві газети.
Пісню, яку Словенія спочатку представила на конкурс, визнали “підозріло схожою” на заявлену австрійську мелодію, і її довелося в терміновому порядку замінити.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору