Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 25-травня, 2006, 16:089 prov 1 227
Нацбанк вводить у обіг срібну монету
Національний банк України, продовжуючи серію “Знаки зодіаку”, вводить в обіг з 22 травня 2006 року пам’ятну монету Близнюки номіналом 5 гривень, присвячену одному із дванадцяти сузір’їв зодіаку. Про це УНІАН повідомили у прес-службі НБУ.
Монету номіналом 5 гривень виготовлено зі срібла 925 проби, якість – “пруф”, маса – 15,55 г , діаметр – 33,0 мм , тираж – 10 000 штук. Гурт монети рифлений.
Пам’ятна монета номіналом 5 гривень є дійсним платіжним засобом України й обов’язкова до приймання без будь-яких обмежень за її номінальною вартістю до всіх видів платежів, а також для зарахування на розрахункові рахунки, вклади, акредитиви та для переказів.

Роман Скрипін іде з “5 каналу”
Роман Скрипін йде з посади шеф-редактора “5 каналу”. Про це повідомляє інтернет-видання “Телекритика”.
Зокрема, у розмові з цим виданням Р.Скрипін повідомив, що вирішив піти з посади, тому що “П`ятий” не розвивається останні півтора року, а також через те, що на каналі було зруйновано схему прийняття рішень. Зокрема, призначення нового шеф-редактора новин відбулося без обговорення з ним як з шеф-редактором каналу.
Роман Скрипін не виключає, що з каналу може звільнитися ще низка журналістів.

Україна заборонила ввезення продукції з Білорусі
Україна заборонила ввезення в країну продукції двох білоруських підприємств. Про це повідомили в прес-службі Міністерства аграрної політики України.
У повідомленні наголошується, що з 23 травня цього року виключені з переліку підприємств, що мають право експорту продукції до України, два підприємства — СООО «Белекспомос» (м. Брест) і ВАТ «Барановичиський м’ясоконсервний комбінат» (м. Барановичі).
У прес-службі додали, що 22 травня головному державному ветеринарному інспектору Республіки Білорусь Олександру Аксьонову направлено офіційний лист від ветеринарної служби України, в якому йдеться, що заборона введена за невиконання ветеринарних норм і правил при виробництві продукції тваринного походження. Це підтвердили результати інспекції м’ясопереробних підприємств Білорусі.

Над Егейським морем зіткнулися два винищувачі
Над південною частиною Егейського моря зіткнулися грецький і турецький військові літаки.
Подробиці інциденту, що стався в районі острова Карпатос, поки що невідомі. Турецьке військове відомство поки не виступало із заявою у зв`язку із зіткненням літаків.
Винищувачі F-16 ВПС Туреччини і Греції зіткнулися в 12-мильній зоні Егейського моря, де літаки обох сторін часто порушують повітряний простір. У район катастрофи направлені пошуково-рятувальні підрозділи.
Грецькі телеканали повідомили, що офіційного підтвердження про зіткнення літаків не надходило.
Проте мер острова Карпатос Янніс Іоаннідіс заявив, що в районі події проводиться рятувальна операція.

Зросте мінімальна зарплата?
Міністерство праці і соціальної політики України готує пропозиції про перенесення введення мінімальної зарплати на рівні 400 грн. з 1 грудня на 1 вересня поточного року. Про це повідомив директор Департаменту Державного соціального захисту населення Міністерства праці Віталій Мужчинін.
За його словами, Мінпраці також готує пропозиції про додатковий соціальний захист населення.
З 1 липня, повідомив В.Мужчинін, мінімальна зарплата в Україні буде підвищена до 375 грн. На сьогодні вона становить 370 грн., а прожитковий мінімум однієї дорослої людини — 496 грн.
При цьому він зазначив, що збільшення мінімальної зарплати до рівня прожиткового мінімуму заплановано довести до кінця 2007 року.
Як повідомляло УНІАН, уряд підтримав на початку березня ініціативу Федерації профспілок про підвищення прожиткового мінімуму до 734 грн. з 2007 року.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору