Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 07-лип, 2005, 13:319 prov 1 147
В Україні мінімальна зарплата зросла до 310 гривень
З 1 липня в Україні розмір мінімальної місячної зарплати становить 310 гривень. Крім того з 1 липня також на 6, 9% підвищуються оклади і ставки зарплати працівникам бюджетної сфери.
– У січні і квітні посадові оклади в бюджетній сфері, як і мінімальна заробітна плата, зросли, відповідно на 10, 5% і 10, 7%, а з 1 липня зростуть ще на 6, 9%, – сказав міністр праці і соціальної політики В’ячеслав Кириленко.
Нагадаємо, що мінімальна зарплата буде підвищена до 332 гривень у три етапи. З 1 квітня її розмір складав 290 гривень, з 1 липня становить 310 грн., а з 1 вересня вона має складати 332 гривні.

Латвія запровадила безкоштовні візи для українців
Латвія скасувала плату за одноразові і транзитні візи для українців з 1 липня по 31 серпня, передають Українські новини.
– Для громадян України одноразові і транзитні візи є безкоштовними, – сказала представник консульського відділу посольства Латвії в Україні. Вона наголосила, що поки рішення прийняте тимчасово – до 31 серпня.
Нагадаємо, що Україна 31 березня вирішила ввести безвізовий режим для громадян Швейцарії і країн Європейського союзу з 1 травня по 31 серпня, а з 1 липня ввела безвізовий режим також для громадян США, які приїжджають в Україну повторно на термін до 90 днів.
У відповідь Чехія, Естонія і Словаччина стали видавати українцям безкоштовні візи з 1 травня по 31 серпня.
Тим часом Секретаріат Президента України прогнозує, що після 1 вересня буде продовжене скасування віз для громадян Швейцарії і Євросоюзу.

Лукашенко встановив плату за перетин кордону
Президент Білорусі Олександр Лукашенко встановив для фізичних осіб збір за перетин держкордону.
У прес-службі білоруського лідера уточнили, що “збір за перетин держкордону Білорусі сплачується фізичними особами при виїзді за межі республіки або при в’їзді на її територію в білоруських рублях або в іноземній валюті (у розмірі: 3 $) за курсом Нацбанку на дату його сплати”.
Серед звільнених від сплати податку фізичних осіб – діти дошкільного і шкільного віку, ветерани, інваліди, особи, які виїжджають на лікування, учасники художніх колективів, спортсмени, водії, що здійснюють міжнародні перевезення, громадяни Білорусі, які постійно проживають в прикордонних районах, а також громадяни Литви, Латвії, Польщі й України, які постійно проживають у прикордонних з Білоруссю районах, і низка інших категорій громадян.

На митниці вилучили 14 тонн контрабандного цукру
На одному з об’їзних шляхів з Росії в Україну (біля села Баранівка Сумської області) нещодавно запобігли спробі незаконного ввезення цукру.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Державної митної служби України, працівники Глухівської митниці спільно з прикордонниками затримали автомобіль КрАЗ, яким керував громадянин України. Він намагався ввезти на територію України поза місцем розташування митниці 280 мішків цукру загальною вагою 14 тонн.

Четверо людей отруїлися грибами на Харківщині
Четверо людей отруїлися грибами у селі Миколаївці Дворічанського району Харківської області 2 липня 2005 року. Повідомлення про постраждалих – двох дорослих та двох дітей – надійшло до чергової частини ГУ МНС України в Харківській області.
1 липня хлопці допомагали сусідам пасти худобу. За обідом сім’я пригостила Руслана та Романа грибами, зібраними напередодні. Господарі вважали, що гриби – їстивні “зеленушки”. Але, як було встановлено пізніше, гриби виявилися зеленою блідою поганкою.
2 липня всі четверо були госпіталізовані до Дворічанської ЦРЛ.
Наразі дорослі перебувають на стаціонарному лікуванні, стан здоров’я нормальний. Діти знаходяться в реанімації, стан здоров’я оцінюється як вкрай тяжкий.

У Києві народилося четверо близнюків
У Голосіївському пологовому будинку Києва народилося четверо близнюків – три хлопчики й одна дівчинка.Як повідомили в понеділок, 4 липня, у Київській міськадміністрації, це перший випадок у столиці, коли породілля змогла самостійно, без кесаревого розтину народити чотирьох дітей.
Усі немовлята важать більше кілограма.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору