Рівне:

Створення та просування сайтів

РОСІЯ ВІДМОВИЛАСЯ ВІД ПЕРЕГОВОРІВ З УКРАЇНОЮ

Україна і світ 02-лют, 2006, 10:369 prov 988
Українська делегація не змогла провести переговори з Росією щодо скасування заборони на ввезення української продукції тваринництва. Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики.
Відповідно до повідомлення, українська делегація на чолі з головою Державного департаменту ветеринарної медицини Іваном Бісюком, який поїхав до Москви на переговори, так і не змогла зустрітися з російськими чиновниками.
Члени української делегації вирішили повертатися додому, оскільки російська сторона не висловила бажання зустрітися.
Бісюк заявив, що, даючи інтерв»ю російським засобам масової інформації, він звернув увагу на те, що московські журналісти часто запитували про зникнення з прилавків московських магазинів твердих сирів, основна частина яких завозиться з України.
Міністерство аграрної політики України звернулося до Міжнародного епізоотичного бюро і Світової організації торгівлі за допомогою у врегулюванні питання про заборону Росією ввозу української продукції тваринництва.
Раніше Мінагрополітики заявило про можливість введення заборони на ввіз російської продукції тваринництва в Україну.
Росія з 20 січня ввела заборону на ввезення всієї продукції тваринництва з України, включаючи молочну, звинувативши нашу країну в недотриманні ветеринарно-санітарних норм.
29 січня Міністерство аграрної політики України заявило про небажання Москви проводити переговори про скасування цієї заборони. За інформацією прес-служби Мінагрополітики, у Москві на вищому рівні пройшло кілька нарад щодо того, як зустрічати міністра АПК України і не допустити проведення переговорів про скасування заборони на імпорт української продукції тваринництва до Росії.
Олександр Баранівський був змушений скасувати візит до Москви, запланований на 30 січня. За інформацією прес-служби міністерства, Баранівський “до останньої хвилини відльоту літака до Москви намагався домовитися про зустріч з керівниками і членами уряду Росії. Але російська столиця залишилася глухою до українських селян, відмовилася погоджувати протокол візиту міністра”.
За даними міністра, українську делегацію, яка днем раніше вирушила до РФ для проведення переговорів щодо скасування заборони на ввіз української продукції тваринництва, у Москві так і не прийняли.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору