Рівне:

Створення та просування сайтів

Сергія зарізав… Сергій

Кримінал 02-кві, 2009, 09:199 prov 1 021
Про покійника або добре казати, або узагалі мовчати… Так повелося у нашого народу здавна. Та після трагічної смерті 34-річного жителя села Боремець Млинівського району Сергія від його односельців ми почули не надто багато хороших слів. Як не дивно, вони виправдовують чоловіка, який за допомогою кухонного ножа відправив бідолаху на той світ… Затриманого правоохоронцями підозрюваного у скоєнні вбивства за іронією долі також звати Сергієм. Йому – 33.
– 26 березня 2009 року в чергову частину Млинівського райвідділу внутрішніх справ надійшло повідомлення про те, що у селі Боремець Млинівського району Рівненської області в одному з господарств виявлено труп чоловіка з різаними ранами на тілі, – розповідає старший слідчий слідчого управління УМВС України в Рівненській області Роман Балас. – На місце події виїхала слідчо-оперативна група, і в ході проведення першопочаткових заходів та дослідчої перевірки було встановлено, що вночі 26 березня, а саме близько першої години, в даному житловому будинку під час розпиття спиртних напоїв між двома сусідами (обох звати Сергіями) вникла суперечка та бійка. Один ножем завдав другому ударів у різні частини тіла, від яких останній і помер.
Не забарилися й попередні висновки судмедекспертизи. Згідно з ними причиною смерті чоловіка стала гостра крововтрата, яка виникла від колото-різаної рани в області черевної порожнини. Наразі за даним фактом правоохоронці порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України.
– В порядку статі 115 Кримінально-процесуального кодексу підозрюваного затримано. Він дає покази з приводу цієї події, – підсумував співрозмовник.
А згодом додав, що чоловік свою провину визнає, щоправда, погано пам’ятає подробиці інциденту, бо, за його словами, перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння…
Жителі ж Боремця розповідають, що підозрюваний не зловживав «оковитою». На відміну від його загиблого сусіда. І вони переконані, що саме останній «накачав» того вечора тезку, вирішивши в такий спосіб віддячити йому за позичену у нього напередодні пилку.
– Сергій мені розповідав, що сусід прийшов до нього і каже: «Давай вип’ємо», – пригадує розмову із підозрюваним житель Боремця Олександр. – А підозрюваний горілки не пив, тільки пиво. Та той усе наполягав: «Приходь та приходь!» - і таки забрав його до себе. На мою думку усе того вечора було так: вони сиділи, загиблий десь вийняв ножа, а Сергій був спортивної комплекції, то й захистився…
За його словами, потерпілий, якого місцеві називали «Шатуном», мешкав у селі років 12, встиг розлучитися, залишивши із дружиною двох дітей, та зійтися з іншою жінкою, в оселі якої і сталася трагічна подія…
– Загиблий… ой, він усе село обкрадав. Як тут поселився, і з пістолетом, і з ножами ходив, «понти ганяв», – каже Олександр. – Відразу, коли Сергій сюди приїхав, я попередив його, щоб із цими людьми не спілкувався, тому що можуть бути проблеми… Підозрюваного я знав добре, півроку людина тут жила, хазяйство тримала, не пила. Спортивний хлопець був, толковий, трудолюбивий. Він з-за кордону лишень повернувся, з заробітків, сім років там був. Хотів нормального життя...
Але усе сталося не так, як гадалося. Чи то «оковита» зіграла лихий жарт із чоловіком, чи була інша причина для його люті... Це неодмінно з’ясують правоохоронці. Та тепер, після семи років на чужині, підозрюваний ризикує ще на 10-15 потрапити у не надто гостинні місця за те, що накоїв.
ВЗГ УМВС
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору