Рівне:

Створення та просування сайтів

Виявляють мисливців за чорним золотом

Кримінал 09-кві, 2009, 13:429 prov 1 099
Територією Рівненщини проходить магістральний нафтопродуктопровід державного підприємства «ПрикарпатЗахідтранс», яким до споживачів в Угорщині та деяких підприємств у Закарпатті транспортують світлі нафтопродукти, в основному дизельне пальне. Й усе, здавалося б, нічого, якби іноді не з’являлись охочі із запалом п’явки «присмоктатися» до чужої труби. Щоб попереджати та розкривати злочини, пов’язані із розкраданням «чорного золота», потенційно привабливу для зловмисників зону постійно відпрацьовують відповідні міліцейські підрозділи.
– На даний час ми знаходимося в Гощанському районі, де цей трубопровід має протяжність близько восьми кілометрів, – розповідає виконуючий обов’язки заступника начальника відділу спеціальної міліції при УМВС України в Рівненській області Володимир Здажинський. – Проводитимемо цільове оперативно-профілактичне відпрацювання всіх сільськогосподарських підприємств, об’єктів, де зберігаються нафтопродукти, автозаправних станцій, фермерських господарств. Також будуть перевірятися транспортні засоби, обладнані для перевезення нафтопродуктів, які можуть використовуватися зі злочинною метою. У нас є можливості – ми вилучаємо нафтопродукти, проводимо дослідження палива, визначаємо, чи його якісний склад відповідає тому, що транспортується трубопроводом.
У профілактичній операції задіяні органи і підрозділи Гощанського та Корецького райвідділів внутрішніх справ, невдовзі планується долучити правоохоронців Острожчини, Здолбунівщини, Дубенщини та Радивилівщини МРВ. Участь у відпрацюванні разом із відділом спецміліції при УМВС беруть також працівники п’ятого батальйону внутрішніх військ, підрозділи карного розшуку, дільничні інспектори. І вже є вагомі результати.
– Буквально тиждень тому ми затримали останнього з трьох громадян, які займалися крадіжками дизпалива на території Здолбунівського району, – каже Володимир Здажинський. – Зараз ці особи перебувають під слідством, дають покази, думаю, що справа потрапить до суду найближчим часом…
Наразі відомо, що крадіжки «чорного золота» група скоювала в районі селища міського типу Мізоч та села Півче Здолбунівського району. До її складу входили жителі Львівської області, де також проходить магістральний нафтопродуктопровід ДП «ПрикарпатЗахідтранс». Усі вони перевіряються на причетність до вчинення злочинів і на території Острозького району. Про подробиці цієї справи виконуючий обов’язки заступника начальника відділу спеціальної міліції при УМВС обіцяв повідомити після завершення розслідування.
Марина НОНКА,
Микола ЛЕКАЙ, ВЗГ УМВС.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору