Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 01-чер, 2006, 19:559 prov 1 077
Кому дістануться 15 тисяч нових квартир
В Україні в першому кварталі 2006 року забудовники всіх форм власності ввели в експлуатацію 15,7 тис. квартир загальною площею 1 млн. 690,9 тис. кв. м. Про це УНІАН повідомили в Державному комітеті статистики.
За даними Держкомстату, середній розмір квартири становить 105,7 кв. м загальної площі, при цьому в сільській місцевості — 146,9 кв. м, в містах — 97,3 кв. м загальної площі.
Серед побудованих квартир переважають трикімнатні — 31,5% від загальної кількості, або 4 тис. 946 квартир. Далі йдуть чотирикімнатні — 27,6%, або 4 тис. 333 квартири, двокімнатні — 25,9%, або 4 тис. 66 квартир, і однокімнатні — 15%, або 2 тис. 355.
Україна в 2005 році, порівняно з 2004 роком, збільшила обсяг здачі в експлуатацію житла на 3,3% — з 7 млн. 566 тис. кв. м до 7 млн. 816 тис. кв. м. Починаючи з 1980 року, максимальна кількість житла в Україні була здана в 1987 році — 21,3 млн. кв. м, потім до 2001 року спостерігався спад.

У Миколаєві російська мова стала регіональною
На ІІ сесії Миколаївської обласної ради V скликання було ухвалено рішення про надання російській мові статусу регіональної на території області.
Також депутати затвердили регламент роботи облради, положення про президію й постійні комісії облради, положення про помічника-консультанта депутата облради, положення про виконавчий апарат облради. Крім того, було затверджено склад президії й постійних комісій, обрано заступників голови облради.
Як повідомляло УНІАН, раніше рішення про надання російській мові статусу регіональної ухвалили Харківська, Севастопольська, Донецька, Дніпропетровська міськради, Донецька й Луганська облради.
Низка обласних і міських прокурорів вже оскаржили рішення про надання російській мові статусу регіональної.

У Міністерстві транспорту з 24 поверху упав ліфт
10 осіб травмовано в результаті обриву і падіння ліфта з 24 поверху в будинку Міністерства транспорту і зв’язку, повідомила прес-служба Головного управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій і у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи в Києві.
За даними прес-служби, люди, котрі знаходилися в ліфті, одержали травми різного ступеня важкості, зокрема, деякі з них одержали переломи кінцівок. У ліфті перебувало 16 осіб.
Усі потерпілі госпіталізовані. Ліфт №5 обірвався на 24 поверсі, у районі 11 поверху спрацювала система аварійного гальмування, а в районі першого поверху він зупинився.
Виконуючий обов’язки міністра транспорту і зв’язку Віктор Бондар вважає можливою причиною аварії ліфта в будинку Мінтрансу технологічні помилки при будівництві або перевантаження ліфта.
Бондар зазначив, що будинок Мінтрансзв’язку будувався швидко, у зв’язку з чим існує вірогідність допущення помилок.

У Парижі знову бунтує молодь
Близько ста молодих людей у ніч на вівторок, 30 травня, вступили в зіткнення з французькою поліцією в передмісті Парижа Сена-Сен-Дені.
У результаті сім поліцейських одержали легкі поранення, арештовано шість учасників безладів.
Зіткнення відбулися ввечері в понеділок, 29 травня, близько 20:30 за місцевим часом після того, як молодь розпочала підпалювати автомобілі і сміттєві контейнери, повідомляє місцева влада. Підлітки почали підпалювати машини, таким чином вони мстили за арешт якоїсь молодої людини. Поки про кількість підпалених автомобілів не повідомляється.
Безладдя відбулися також у передмісті Кліші-Су-Буа, де торік зіткнення почалися після того, як двоє молодих людей загинули, тікаючи від поліції.

В Індонезії загинуло більше п’яти тисяч людей
Кількість жертв землетрусу магнітудою 5,9 бала за шкалою Ріхтера, що стався в суботу в центральній частині індонезійського острова Ява, досягла п’яти тисяч 427 людей.
Десятки тисяч жителів Особливого округу Джок’якарта, що найбільше постраждав від стихії, побоюючись нових поштовхів, провели третю ніч за межами будинків, що збереглися, — в імпровізованих наметах під проливним дощем.
Рятувальники продовжують пошуки тих, хто вижили в результаті суботнього землетрусу силою 6,2 бала за шкалою Ріхтера; в той же час вони підкреслюють, що шанси знайти і врятувати живих, похоронених під руїнами будівель, невеликі.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору