Рівне:

Створення та просування сайтів

Чорноморський флот РФ скорочує понад 5 тисяч працівників

Україна і світ 16-кві, 2009, 17:519 prov 962
У Севастополі понад 5 тисяч осіб з поданих з початку року на скорочення 7 тисяч працівників - вільнонаймані Чорноморського флоту Росії.
Про це повідомила виконуюча обов’язки директора міського центру зайнятості Світлана Рендак на засіданні міської антикризової групи, що проходило під головуванням голови міської адміністрації Сергія Куніцина
“У перших числах квітня - і це нас дуже турбує - ми практично щодня реєструємо списки на звільнення 500-800 осіб”, - розповіла Рендак.
При цьому вона додала, що за аналогічний період минулого року було попереджено про звільнення близько 3 тисяч працівників, а фактично скоротили близько 900 людей. За перший квартал було створено 1,5 тисячі нових робочих місць
“Як буде цього року - невідомо, але поки що звільнено і прийшло до нас стати на облік 450 осіб”, - сказала вона.
Як підкреслила керівник центру зайнятості, “загострюється становище з Чорноморським флотом: з названих мною 7 тисяч осіб, поданих на звільнення, 5100 вільнонайманих подано на скорочення з організацій ЧФ РФ”.
Усього на ЧФ РФ вільнонайманих, за даними Рендак, 17 тисяч 300 осіб, абсолютна більшість з яких - громадяни України.
І це, як сказала вона, “ще не все: до кінця квітня-травня пройде перша хвиля, котра була наприкінці січня - у лютому, а друга хвиля буде в червні”.
За інформацією Рендак, в Севастополі на обліку перебуває 2530 безробітних, “і так трималося практично весь квартал, різких сплесків реєстрації за цей період не було”.
Вона також із задоволенням зазначила, що за перший квартал у місті створено 1,5 тисячі нових робочих місць, понад 3,2 тисячі осіб за цей період було прийнято на вакантні місця.
Міська служба зайнятості з початку року працевлаштувала 750 осіб, повідомила керівник.
Вона також зазначила, що “на жаль, кількість вакансій у базі даних зменшується, уже є 1300 вакансій, а було близько 3 тисяч, причому майже 70% вакансій - робітничі професії”.
За її твердженням, “баланс “попит-пропозиція” загострюється, на сьогодні “навантаження” - одна особа на місце, але за службовцями і фахівцями виходить 3 особи на місце”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору