Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 08-чер, 2006, 10:349 prov 1 237
У Харкові згорів завод “Мівіни”
У минулі вихідні у виробничих і складських приміщеннях підприємства “Харпродукт”, що випускає макаронні вироби “Мівіна”, сталася пожежа.
Вона виникла у виробничому цеху з виготовлення і фарбування поліетиленової плівки, що використовується як пакувальний матеріал. Горіла продукція цеху і сировина для виробництва. Швидкому поширенню вогню сприяло несвоєчасне повідомлення про виникнення загоряння і велике завантаження приміщень поліетиленовою плівкою і легкозаймистими рідинами (ацетон, нітрофарби тощо).
Стіни будинку, що зроблені з металевого профілю, почали деформуватися. Почали тріскатися й обвалюватися залізобетонні перекриття. Щоб запобігти вибуху, рятувальники витягували резервуари з ацетоном і пальними нітрофарбами. А чотири великі стаціонарні ємності довелося прохолоджувати, поливаючи водою.
Загальна площа пожежі склала 1500 квадратних метрів. Вогонь майже цілком знищив складські приміщення. Загиблих і травмованих немає. Попередня версія виникнення пожежі – порушення правил пожежної безпеки в технологічному процесі. Сума збитків, завданих вогнем, встановлюється.

Блискавка вбила десятирічного хлопчика
5 червня у селі Рокитне Новоселицького району Чернівецької області блискавкою був смертельно уражений 10-річний хлопчик.
Як повідомили УНІАН у Центрі пропаганди ГУ МНС у Чернівецькій області, того ж дня нещасний випадок трапився з 57-річним жителем села Шибутенці Сокирянського району. Чоловік загинув у полі від ураження електричним струмом внаслідок обриву лінії електропередачі.

«Газпром» натякає, що українцям взимку буде холодно
ВАТ «Газпром» не виключає перебоїв у поставках газу до України і на експорт наступною зими, оскільки НАК «Нафтогаз України» закачує недостатні обсяги газу в підземні сховища. Про це заявив прес-секретар голови правління ВАТ «Газпром» Сергій Купріянов у понеділок в ефірі телеканалу РТР.
– Є певні складнощі, які пов`язані з тим, що «Нафтогаз України» зараз закачує в підземні сховища недостатньо газу. Це може призвести до того, що взимку, коли газ буде затребуваний і в Україні, і в Європі, можуть виникнути проблеми із забезпеченням потреб внутрішнього ринку України, і виконанням контрактів на транзит, які існують в України з «Газпромом», – заявив С.Купріянов.
Як повідомляв УНІАН, наприкінці травня міністр палива й енергетики України Іван Плачков заявив, що «Нафтогаз України» до початку опалювального сезону планує закачати в підземні сховища 14 млрд. кубометрів газу.

Буш проти одностатевих шлюбів
Буш виступає за заборону одностатевих шлюбів. Президент США Джордж Буш виступив на підтримку ухвалення поправки до Конституції, що забороняє одностатеві шлюби. Як повідомляє радіо «Свобода», за словами Дж.Буша, спотворене розуміння суті шлюбу підриває інститут сім`ї.
Як вважають спостерігачі, поправка ніяк не може бути схвалена Конгресом, але ініціатива Президента, найімовірніше, допоможе республіканцям одержати зайві голоси на проміжних виборах у Конгрес, які відбудуться в листопаді.

13 осіб отруїлося на весіллі
Як повідомляє прес-служба Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, постраждалих було госпіталізовано з трьох населених пунктів Вінницького району – села Лисянка, Михайлівка і Красне. За попередніми висновками медиків, причиною отруєння стало вживання неякісних продуктів харчування під час святкування весілля.
На сьогодні у реанімаційних відділеннях Вінницької міської і центральної районної лікарень 10 осіб перебувають у важкому стані. Троє постраждалих загинуло.
В епіцентрі захворювання фахівці районної та обласної СЕС проводять комплекс протиепідемічних та санітарно-гігієнічних заходів. За фактом цієї події правоохоронні органи проводять розслідування. Ситуація перебуває під контролем Головного управління МНС України у Вінницькій області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору