Рівне:

Створення та просування сайтів

Бізнес по-кавказьки

Кримінал 08-чер, 2006, 10:489 prov 986
Кавказці-грабіжники, аби відвернути посилену до їх персон увагу правоохоронців, зареєстрували приватну фірму, створюючи видимість бурхливої бізнесової діяльності.
Кавказці-грабіжники, аби відвернути посилену до їх персон увагу правоохоронців, зареєстрували приватну фірму, створюючи видимість бурхливої бізнесової діяльності.
40-річного жителя Кавказу Гіві Л. у 2003 році засудили за численні грабежі у транспортних засобах у місті Рівному. Чоловік для “роботи” обирав дорогі автомобілі, котрі зупинялися на червоне світло світлофора або тимчасово паркувалися в обласному центрі. У цей момент Гіві підкладав під колесо металевий штир. Коли авто починало рухатись, водій за мить відчував, що з транспортним засобом не все гаразд. Звісно ж, зупинявся, аби подивитися, що трапилося. Спостерігав неприємну картину: пробите колесо, яке негайно потрібно замінити. А в цей час Гіві Л. спокійно забирав з авто усі цінні речі: гроші, кредитки, мобільні телефони. Засобами зв’язку, до речі, жодного разу не користувався. А просто здавав за півціни.
Як повідомив начальник відділу карного розшуку УМВС підполковник Василь Забейда, у минулому році Гіві Л. звільнився з місць позбавлення волі. Чоловік, котрий мав дружину-українку та дитину, мав би їх забезпечувати. Однак кавказець не поспішав влаштовуватися на роботу. Зі своїм родичем колишній зек у Ковелі, що на Волині, зареєстрував фірму, оформивши необхідну документацію, як цього вимагає чинне законодавство. Пройдисвіти були впевнені, що міліціонери, пересвідчившись, – гроші бізнесмени заробляють чесно, – перестануть відстежувати кожен їх крок. Однак правоохоронці по-іншому сприймали їх дії.
Нещодавно ковельські працівники міліції запросили у рівненських колег дані про чоловіків. А вже через деякий час і волинські міліціонери затримали горе-бізнесменів, які уже в місті Ковелі практикували грабежі з транспортних засобів.
У відділі громадянства і реєстрації фізичних осіб повідомили, що на Рівненщині зареєстровано майже півтори тисячі іноземців, які мають дозвіл на постійне проживання, та понад 500 – із тимчасовою реєстрацією. Значна частина з них, окрім росіян, уродженці кавказького регіону та Вірменії.
Олена КУЗЬМЕНКО,
інспектор ЦЗГ УМВС.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору