Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 23-кві, 2009, 09:459 prov 1 079
Таліби оголосили нового генсека НАТО головним ворогом мусульман
Радикальний ісламський рух Талібан оголосив нового генерального секретаря НАТО Андерса Фога Расмуссена головним ворогом мусульман.
Як повідомляє “Reuters”, на одному з ісламістських сайтів була розміщена стаття, про те що призначення Расмуссена головою НАТО зміцнить рішучість талібів у боротьбі проти альянсу і призведе до активізації бойових дій в Афганістані.
Коли Расмуссен очолював уряд Данії, він відмовився вибачатися перед мусульманами за публікацію данськими газетами карикатур на пророка Мухаммеда. Тоді прем’єр-міністр заявив, що особисто засуджує дії редакторів, але не може залучити їх до відповідальності за законом.
Нагадаємо, Расмуссена було обрано новим генеральним секретарем НАТО в ході ювілейного - 60-го саміту альянсу. До останнього моменту, однак, кандидатуру данського прем’єр-міністра відмовлялася підтримати Туреччина. Расмуссен змінить на посаді Генерального секретаря НАТО Яапа де Хооп Схеффера 31 липня.

В Україні різко впало виробництво м’яса
За січень-березень 2009 року виробництво м’яса, крім птиці, значно впало порівняно з аналогічним періодом 2008 року, свідчать дані Держкомстату України.
Як повідомляється, за звітний період поточного року було вироблено яловичини і телятини (свіжої (парної) чи охолодженої) 15,2 тис. т (мінус 41,9%), яловичини і телятини (мороженої) - 3,7 тис. т (мінус 70,3%), свинини (свіжої (парної) чи охолодженої) - 21,1 тис. т (мінус 43%), свинини (мороженої) - 1,7 тис. т (мінус 53,6%), а також ковбасних виробів - 61,2 тис. т (мінус 18,5%).
Крім того, за перші 3 місяці поточного року було вироблено м’яса та харчових субпродуктів свійської птиці (свіжих чи охолоджених) 145 тис. т (плюс 10,9%), м’яса та харчових субпродуктів свійської птиці (морожених) - 19,8 тис. т (мінус 8,2%).
Як повідомлялося, Президент України Віктор Ющенко дав доручення Генеральній прокуратурі перевірити процес імпорту в Україну м’ясопродуктів.
Нагадаємо, Міністерство аграрної політики України розраховує, що ряд українських підприємств, які спеціалізуються на виробництві м’яса, отримають право постачати свою продукцію в країни Європейського Союзу.

Косово визнала друга арабська країна
Саудівська Аравія стала другою арабською державою, після Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ), що визнала незалежність сербського краю Косово, який в лютому 2008 року в односторонньому порядку оголосив незалежність від Бєлграда.
У заяві МЗС країни повідомляється, що “уряд Саудівської Аравії, зважаючи на релігійні та культурні відносини з народом Косово і на знак пошани його прагнення до незалежності, оголошує про визнання Республіки Косово”.
Як підкреслюється в документі, Саудівська Аравія “сподівається, що ця ініціатива підсилить безпеку, стабільність та процвітання Косово і сусідніх країн”.
Албанська влада Косово 17 лютого 2008 року за підтримки США і провідних країн ЄС проголосила в односторонньому порядку незалежність від Сербії. Сербія і Росія відмовляються визнавати Косово незалежною державою, заявляючи, що односторонній крок краю до проголошення його нового статусу грубо порушує норми міжнародного права.
Таким чином, на сьогодні незалежність Косово визнали 58 країн, зокрема США й більшість держав Євросоюзу, а також чотири з шести колишніх югославських республік - Хорватія, Словенія, Македонія і Чорногорія.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору