Рівне:

Створення та просування сайтів

Актуально

Газета СВ 09-кві, 2009, 13:179 prov 1 231
У Люксембурзі рекордне безробіття
Рівень безробіття у Великому герцогстві Люксембург досяг 5,6% від активного населення.
У невеликій державі Люксембург безробіття довгий час залишалося невисоким, воно не перевищувало 2% у 90-ті і почало зростати тільки в останні роки. Так, в 2001 році безробіття склало 2,3%, а в 2007 році — 4,7%. У 2007 році Люксембург навіть включили до списку Організації економічного співробітництва та розвитку із 12 країн, у яких спостерігалася “майже повна зайнятість”, тобто рівень безробіття нижче 5%.
За останній рік, за даними Адміністрації Люксембургу із працевлаштування, безробіття зросло на 27,7% від показників минулого року, досягши 5,6% активного населення країни. Як пояснив представник люксембурзької профспілки LCGB Вінсен Жаке, зростання безробіття “напряму пов’язане з економічною кризою”. За його оцінками, в першу чергу криза торкнулася підприємств, які пов’язані з автомобільною промисловістю, будівельним та банківським секторами.

Новий генсек НАТО пообіцяв поважати усі релігії
Андерс Фог Расмуссен обіцяв поважати всі релігії на новій посаді на чолі НАТО. Кілька років тому його як датський прем’єр-міністра звинуватили у приниженні мусульманської релігії.
На саміті Альянсу в Стамбулі, під час діалогу між лідерами Заходу та ісламського світу, Расмуссен закликав до балансу між усіма релігіями і дотримання свободи слова.
У мусульманському світі його призначення на пост нового генерального секретаря НАТО було прийняте зі скептицизмом. Турецький уряд та особисто прем’єр-міністр Реджеп Таїп Ердоган був одним із найбільших його критиків.
Як прем’єр-міністр Расмуссен свого часу не засудив карикатури із зображенням мусульманського пророка Мухаммеда у вигляді терориста. Ці зображення з’явилися в одній з данських газет в 2005 році та викликали широку критику і протести в усьому мусульманському світі. Расмуссен сказав, що в той час не міг втрутитися, бо повинен був поважати свободу слова.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору