Рівне:

Створення та просування сайтів

Австралійську армію закликали знищити отруйних жаб

Україна і світ 22-чер, 2006, 15:419 prov 1 215
Уряд штату Західна Австралія направив у федеральний уряд запит про дозвіл застосувати армію для знищення очеретяних жаб.
Земноводні, завезені в Австралію в 1930-х роках з Гаваїв для боротьби з очеретяним жуком, розмножуються у величезних кількостях. За деякими даними, в Австралії проживає до 100 мільйонів очеретяних жаб.
Поширення жаб становить загрозу іншим представникам австралійської фауни. Справа в тому, що очеретяні жаби дуже багато їдять і позбавляють їжі інших тварин. Крім того, ці земноводні вкрай отруйні — їхня отрута за кілька хвилин може убити крокодилів, змій і інших хижаків.
Спроби зупинити поширення жаб Австралією дотепер не принесли результатів. Швидше за все, участь армії в боротьбі з земноводними буде полягати в їхньому відстрілі, тому що інші ефективні заходи впливу на популяцію жаб поки не знайдені.
Міністр екології штату Марко Макгован написав міністрові оборони країни Брендану Нельсону лист із проханням використовувати солдат, розквартированих у сусідній Північній території для знищення жаб.
— У Північній території чисельність армії більша, ніж у будь-якій іншій частині Австралії, — повідомив Макгован. — Ми хотіли б звернутися до федерального уряду з проханням допомогти нам впоратися з цією страшною загрозою фауні в Західній Австралії.
Bufo marinus — бородавчаста жаба — розміром з тарілку. Має на плечах шишечки, наповнені отрутою, що за 15 хвилин здатна паралізувати собаку.
Пуголовок жаби вбиває риб, які його ковтають. Ненажерлива гігантська жаба не примхлива в їжі: у її раціоні — ящірки, миші, жаби, змії, дрібні сумчасті тварини.
Австралійські вчені сподіваються, що їм удасться знайти генетичну зброю проти навали жаб — який-небудь вірус, що впливав би тільки на Bufo marinus, не впливаючи на інші види тваринного світу. Але якщо такий засіб і буде знайдено, знадобиться десяток років, перш ніж результати лабораторних досліджень можна буде застосувати на практиці.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору