Рівне:

Створення та просування сайтів

Актуально

Газета СВ 30-кві, 2009, 10:449 prov 1 249
В Україні розпочнуть серійне виробництво суперсучасних танків
Харківський завод імені Малишева цього року починає серійне виробництво танків Т-84 “Оплот”. Про це повідомив 24 квітня Міністр промислової політики Володимир Новицький.
За інформацією порталу “Транспортний бізнес”, Новицький нагадав, що випробування танка “Оплот”, який є новітнім зразком бронетанкової техніки, успішно завершені.
За словами Міністра, частину коштів зі 100 млн. грн., які будуть направлені цього року Міноборони на Харківський авіазавод ім. Малишева, використають для виробництва танків “Оплот”. Разом з тим велику частину коштів з цієї суми направлять на виробництво для Міноборони танків попередньої модифікації.
Крім того Новицький повідомив, що 23 квітня уряд перерахував заводу ім. Малишева 136 млн. грн. зі Стабфонду на фінансове оздоровлення (сплата платежів до бюджету, а також заборгованості із зарплати).

У Єгипті знайшли 30 унікальних мумій
Археологи виявили біля піраміди в Лахуні, Єгипет, декілька мумій. Мумії знаходилися усередині яскраво розфарбованих дерев’яних саркофагів.
Поховання знайшли більше століття тому і вважали повністю дослідженим. Гробниці були споруджені поверх поховань ранішого періоду.
Археологи виявили декілька десятків мумій часів правління фараона 12-ої династії, Сенусерта II, зокрема близько 30 - добре збереглися. Деякі мумії були покриті молитовними текстами про захист покійних.
Розташовані поблизу Фаюмського оазису десятки поховань дозволяють детально представити розвиток єгипетської похоронної архітектури і традицій від Середнього Царства до римського панування.
Незабаром буде офіційно оголошено про ще одну значну знахідку, колись приховану під товщею вапняку. Вона показує, що поховання насправді на тисячу років старше, ніж спочатку вважалося.
“Раніше вважалося, що поховання засноване Сенсуретом II, четвертим фараоном 12-ої династії. Але в світлі нового відкриття нам доведеться змінити теорію. Скоро ми оголосимо про цю знахідку”, - сказав керівник розкопок Абдул Рахман Аль Аєді.
Аєді розповів, що до розкопок в районі Лахуна його привела незадоволеність результатами археологічних досліджень, проведених в XIX столітті. За його словами, ці результати не відповідали значущості гробниць. “Розмір поховання величезний. І я подумав, що ми можемо розкопати багато ділянок тут. На початку розкопок я думав, що ми зможемо переписати історію цієї області, і я мав рацію”, - сказав він.
Археологи знайшли головний вхід в піраміду минулого року в 16-метровому колодязі. Пізніше вони виявили склад посуду й іншого начиння усередині, і лише в останні декілька місяців вдалося знайти мумії в кам’яних могилах.

Японці побудували найвищу в світі обсерваторію
Учені з Токійського університету відкрили в чилійських Андах обсерваторію, яка знаходиться на рекордній висоті над рівнем моря. Про це повідомляє ІТАР-ТАРС.
Будівництво обсерваторії на високогірному плато Чахнантор на півночі Чилі тривало близько 5 місяців. У результаті будинок опинився на висоті близько 5600 метрів, тобто на кілометр вище, ніж розташована в Індії обсерваторія з інфрачервоним телескопом, що вважалася до останнього часу найвищою в світі.
Інфрачервоний телескоп, який встановили на новому науковому об’єкті, має діаметр близько 1 метра. З його допомогою японські астрономи сподіваються зробити нові, досі неможливі відкриття в області вивчення космосу.
Нагадаємо, 7 березня з космодрому на мисі Канаверал у штаті Флорида NASA запуcтило орбітальний телескоп “Kepler”, призначений для пошуку зірок, схожих на Сонце, та інших планет.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору