Рівне:

Створення та просування сайтів

В Березнівській лікарні виявили порушень більш як на 9 млн. грн.

Газета СВ 30-кві, 2009, 10:459 prov 1 181
Низький рівень фінансової дисципліни зафіксували ревізори КРУ в Березнівській центральній районній лікарні, де виявили порушень на 9346,7 тис. гривень. Зокрема, не у відповідності із законодавством щодо оплати праці у медичному закладі було використано майже 241 тис. гривень, які в свою чергу, зумовили зайве перерахування внесків до державних цільових фондів.
Так, внаслідок завищення посадових окладів сімом працівникам міжлікарняної аптеки було безпідставно виплачено 105 тис. гривень заробітної плати. Незважаючи на відсутність прибутку, упродовж 2006-2007 років працівники аптеки отримували грошові премії. А головного лікаря ЦРЛ і чотирьох його заступників преміювали до новорічних свят на 10 тис. гривень.
В медичному закладі оплата праці працівникам бактеріологічної лабораторії та лікарям, які проводили платні медичні обстеження та огляди, здійснювались не за рахунок надходжень за вказані послуги, а за рахунок коштів, виділених із загального фонду районного бюджету. За період 2006-2007 років та 5 місяців 2008 року з названих причин незаконно витратили 77 тис. гривень бюджетних коштів.
У ході ревізії виявили факти недотримання законодавчих вимог при закупівлі медикаментів за бюджетні кошти: без проведення тендерних процедур було придбано їх на 3512 тис. гривень. Всупереч бюджетному законодавству лікарня не зарахувала до власних надходжень 5395 тис. гривень доходів, отриманих від господарської діяльності міжлікарняної аптеки. Операції з коштами проводились поза казначейським обслуговуванням.
Ревізія засвідчила низку порушень у використанні та обліку медичних препаратів, наркотичних і психотропних засобів тощо.
За допущені фінансові порушення шість посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. Матеріали ревізії направлено в прокуратуру і відкрито кримінальну справу, — повідомила прес-служба КРУ в Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору