Рівне:

Створення та просування сайтів

У медзакладах області виявлено порушень на 20 млн.грн

Останні новини 04-гру, 2008, 12:089 prov 920
Ряд проблем виявили ревізори контрольно-ревізійного управління в Рівненській області в ході ревізії в обласних закладах охорони здоров’я. Порушень фінансово-бюджетної дисципліни вони зафіксували майже на 20 млн. гривень, з них, більше ніж на 8 млн.гривень втрачених фінансових і матеріальних ресурсів внаслідок неефективних управлінських дій. Найбільш масштабні ревізії з початку року було проведено у Березнівській, Гощанській, Рівненській центральних районних лікарнях, де виявлено порушень у використанні коштів та майна на 14,1 млн. гривень.
Під час ревізій з’ясувалося, що більшість лікарняних закладів не дотримуються вимог чинного законодавства в оплаті праці, у визначенні нормативів щодо чисельності медичного та обслуговуючого персоналу. Такі факти виявлені в обласному центрі екстреної медичної допомоги, Березнівській ЦРЛ, Дубенському міськрайонному територіальному медичному об’єднанні, Рокитнівській та Рівненській центральних районних лікарнях. Загалом виявлено, що на утримання понаднормативних одиниць лікарняними закладами використано 245,3 тис. гривень, що зумовило додаткове навантаження на місцеві бюджети.
Також зафіксовано що не у відповідності із законодаствовом проводяться в медичних установах обліки медикаментів та щоквартальні інвентаризації наркотичних і психотропних лікарських засобів. Ревізори виявили, що без проведення конкурсів та тендерних процедур було придбано товарів та оплачено робіт і послуг майже на 5 млн. гривень. В аптеках трьох лікарень, які є їхніми структурними підрозділами, без права юридичної особи відкрито рахунки в банках. В результаті, поза казначейським контролем було проведено видатків на 8,6 млн. гривень.
Крім того, з’ясовано, що в лікарнях, диспансерах та поліклініках медичний персонал неофіційно вимагає гроші від пацієнтів за лікарняну постіль та на проведення аналізів тощо.
Всі матеріали проведених ревізій передано в правоохоронні органи, — повідомила прес-служба КРУ в Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору