Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 30-кві, 2009, 14:469 prov 1 360
Близько 400 осіб у Мексиці госпіталізовано з ознаками хвороби
У Мексиці число померлих від свинячого грипу збільшилося до 103 осіб. Про це повідомляє інформагентство Reuters.
Крім того, глава відомства Хосе Анхель Кордова стверджує, що близько 400 осіб у Мексиці госпіталізовано з ознаками хвороби.
Водночас Кеджі Фукуда, тимчасово виконуючий обов’язки помічника генерального директора Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) з питань безпеки в сфері охорони здоров’я та навколишнього середовища, заявив, що вірус свинячого грипу, спалах якого спостерігається в Північній Америці, а тепер поширюється і на європейські країни, може стати “більш небезпечним”.
“Так, цілком можливо, що цей вірус еволюціонує. А коли віруси еволюціонують, очевидно, що вони можуть стати небезпечними для людей”, - зазначив Фукуда.
Раніше гендиректор ВООЗ Маргарет Чен сказала, що спалах свинячого грипу в Мексиці має “потенціал пандемії”.
Щодо небезпеки виникнення пандемії, Фукуда сказав, що сьогодні світ краще підготовлений до такого роду викликів, ніж у минулому.
Після епідемії атипової пневмонії в 2003 році і в умовах безперервних випадків зараження та загибелі людей від вірусу пташиного грипу держави у всьому світі посилили контроль за поширенням вірусних захворювань і краще до них готові, у тому числі завдяки підготовці необхідної кількості потрібних препаратів для боротьби із захворюваннями, зазначив Фукуда.
Сама ж ВООЗ володіє запасом близько п’яти мільйонів доз антивірусного препарату Таміфлю, а виробники медикаментів значно розширили свої можливості, що дозволить у разі потреби збільшити обсяги виробництва необхідних ліків і вакцин.

Мінфін США позичить $ 361 млрд. у поточному кварталі
Міністерство фінансів США повідомило про необхідність позичити 361 млрд дол. у поточному кварталі (квітень-червень).
Як зазначили представники Мінфіну США, 200 млрд. дол. необхідно для підтримки програм Федеральної резервної системи, передає “Associated Press”. Це рекордна позика для II кварталу.
Мінфін очікує, що в III кварталі йому знадобиться 515 млрд. дол.
На цьому тлі досить дивно виглядають заяви про те, що в США з’явилися слабкі сигнали стабілізації. За даними Мінфіну, які отримано в ході дослідження, з’явилися “деякі сигнали, що свідчать про стабілізацію ситуації в певних секторах економіки, хоча ситуація в цілому продовжує залишатися досить напруженою”.
Додамо, що на сьогодні в розпорядженні Міністерства фінансів є більше 130 млрд. дол. для американських банків, яким потрібна фінансова підтримка. Розмір цієї підтримки вирішується окремо для кожного банку.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору