Рівне:

Створення та просування сайтів

НАЙКРАЩА РЕЗИДЕНЦІЯ – У ГОРОДОЦЬКОГО МАЙБУТНЬОГО ГЕНЕРАЛА

Кримінал 28-травня, 2009, 11:319 prov 1 232
НАЙКРАЩА РЕЗИДЕНЦІЯ –  У ГОРОДОЦЬКОГО МАЙБУТНЬОГО ГЕНЕРАЛА

“Ах, як хочеться повернутися, ах, як хочеться увірватися в Городок…” Ми навмисне не стали перекладати українською останнє слово цієї фрази із відомої пісні Анжеліки Варум. Адже у нашому випадку населений пункт із назвою Городок і справді існує на карті Рівненщини, і розташоване це мальовниче село за декілька кілометрів від обласного центру.
Саме тут, у приміщенні Городоцького будинку культури, знайшлося місце для дільничного пункту міліції, який цьогоріч визнали найкращим в області. І сюди, у теплий та привітний кабінетик, щоранку залюбки повертаються молодший лейтенант міліції Віктор Буднік – місцевий дільничний інспектор – та його незамінний громадський помічник Микола Нишпоренко. Відколи вони почали працювати “у парі”, у “чужих” розбишак та хуліганів усе рідше виникає бажання “увірватися” в Городок. Та й “своїм” цей тандем “розгулятися” не дає…
Вимпел із написом “Кращий дільничний пункт міліції” прикрасив стіни “опорного” минулої п’ятниці. Щоправда, жителі Городоцької сільради і без цього вказівника знають, що їх ДПМ – найкращий. Надто, сільський голова Олеся Ткачук, яка доклала максимум зусиль задля того, аби у приміщенні, де працюють стражі Закону і Правопорядку, було чисто, зручно, не бракувало ані меблів, ані оргтехніки.
– А як інакше? – відверто дивується господиня сільради. – У Віктора ж стільки роботи, така велика територія, тож має бути власний зручний куточок, де можна було б і успішно попрацювати, і добре відпочити. Плануємо невдовзі розширити цей кабінет, облаштувати ще одну кімнатку… Разом із небайдужим начальником райвідділу міліції Петром Єзгором та районною владою, переконана, нам це під силу.
Переможний вимпел дільничний інспектор отримав з рук заступника начальника Управління МВС України в Рівненській області Віталія Заславського, який разом із начальником ВДІМ УГБ УМВС Ігорем Охримчуком та іншими колегами завітав 15 травня до Городка. Як зауважив пан Віталій, вже вдруге поспіль дільничний пункт міліції Рівненського району виборює титул найкращого. Нагадаємо, у 2008 році ним удостоїли “опорний” Шпанівської сільської ради. Не залишилися без відзнак “за сприяння…” і громадський помічник Віктора Микола Нишпоренко, а також сільський голова Олеся Ткачук. Зокрема, остання, фотографуючись на пам’ять із гостями у міліцейських мундирах, сказала, що має до свого дільничного інспектора єдине побажання – щоб юнак цьогоріч поповнив лави студентів. Адже знання, за її словами, у кишені не носити. Та й для кар’єрного росту — це перша важлива сходинка.
Віктор зізнався, що він і сам задумався всерйоз над тим, щоб здобути вищу юридичну освіту (має документ про закінчення юридичного факультету Рівненського державного аграрного коледжу). Тому у цьому році збирається вступати до Рівненського відділення заочного та дистанційного навчання Київського національного університету внутрішніх справ.
Цей молодший лейтенант міліції родом із сусіднього Обарова працює усього вісім місяців. Разом із чималенькою територією, обслуговувати яку довірили молодому дільничному, він отримав так би мовити “у спадок” від попередника і свого нинішнього помічника Миколу Нишпоренка, котрий уже не один рік успішно виконує покладену на нього місію. Так і працюють мало не щодня удвох. Де один не встигає – інший допомагає. За словами Віктора, саме його територія складна тим, що сюди часто приїздять схильні до правопорушень “гості” із обласного центру. Але самому йому досі серйозних злочинів розкривати не доводилося. Пригадує, як шукав хуліганів, котрі завітали у село Метків з іншого району на дискотеку. Але година вже була пізня, і сільський клуб зачинили. Тоді нетверезі забіяки усе своє невдоволення спрямували на одного з місцевих парубків, який стояв з компанією на узбіччі дороги. Юнак після завданих йому тілесних ушкоджень потрапив до лікарні. А дільничному довелося шукати зловмисників за розпливчастим описом очевидців, котрі не запам’ятали про кривдників майже нічого, окрім марки їхнього автомобіля. Але Віктор із цим першим серйозним завданням впорався на “відмінно”, і невдовзі винних було покарано.
Сподіваємося, у роботі молодшого лейтенанта і надалі буде якомога менше резонансних подій. Хоча до усіх труднощів і випробувань свідомо обраної професії він морально й фізично готовий. Адже пішов у міліцію за покликом серця.
– Стабільна робота, стабільна зарплатня, – каже Віктор. – Я свого часу служив у внутрішніх військах, був командиром конвойної роти, так би мовити, перебував пліч-о-пліч зі злочинністю. Тоді й усвідомив, що після армії піду у правоохоронні органи, щоб цих самих бандитів затримувати. Перш, ніж стати дільничним, 10 місяців пропрацював помічником ДІМ. Подобалася ця професія, іншої навіть не бажав.
У минулому році Віктор Буднік не лише приміряв омріяну форму із міліцейськими погонами. У його житті сталася ще одна приємна подія – він одружився. Красуня на ім’я Ірина знала, з ким іде під вінець, але досі не звикла до ненормованого робочого дня свого коханого.
– Коли дружина починає скаржитися, вдаюся до хитрощів: кажу, що можу хоч сьогодні рапорт на звільнення написати, – зауважує з усмішкою на обличчі співрозмовник. – Тоді Іринка відразу заспокоюється. Бо у глибині душі пишається, що її чоловік – правоохоронець. І навіть наполягає, щоб я навчався далі, не “засиджувався” на посаді дільничного інспектора. Адже, як і більшість жінок, вона мріє бути дружиною генерала.
Марина НОНКА,
ВЗГ УМВС.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору