Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 04-чер, 2009, 15:069 prov 1 004
В Україні знову подорожчали квитки на потяг
З 1 червня в Україні знову дорожчають квитки на проїзд у залізничному транспорті.
Як повідомляється, у плацкартних вагонах вартість проїзду зросла на 4,7%, у купейних і СВ — на 7,4%.
Так, для того, щоб проїхати, наприклад, відстань в 500 км, у плацкартних вагонах пасажиру необхідно буде заплатити на 3 грн. 44 коп. більше, ніж до подорожчання квитків. У купейному — на 8 грн. 50 коп., СВ — на 38 грн. 16 коп. (без комісійного збору).
Варто зазначити, що в першому півріччі 2009 року залізничні тарифи збільшують вдруге. З 9 березня вартість проїзду в плацкартних вагонах зросла на 4,7%, у купейних і СВ — на 7,4%.
Таким чином, вартість проїзду в цілому збільшилася на 9,5% для плацкартних вагонів і 15% — для купейних і СВ. Втім, тарифи в загальних вагонах Мінтранс поки змінювати не має наміру.
Між тим, таке підвищення цін на залізничні квитки у Мінтрансі пояснюють невідповідністю темпів зростання цін на продукцію і ресурси (металопрокат, залізобетонні шпали, запасні частини для рухомого складу, дизельне паливо та електроенергію тощо) темпами підвищення тарифів на пасажирські перевезення.

Двох кандидатів у президенти Киргизстану зняли за незнання державної мови
Два кандидати у президенти Киргизії не склали іспит на знання державної киргизької мови і вибули з передвиборної гонки.
Із завданням не справилися бізнесмен Кутманбек Ешенбаєв і прапорщик у відставці Азамат Уламаєв, — повідомили в понеділок в Центральній комісії з виборів і проведення референдумів у республіці.
На думку фахівців-лінгвістів зі спеціально створеної для прийому іспиту комісії, обидва кандидати продемонстрували “незадовільні” знання і допустили безліч помилок не тільки у письмових роботах, але й під час усних відповідей, — передає ІТАР-ТАРС.
Згідно з киргизьким законодавством, кандидати у президенти країни зобов’язані в достатній мірі володіти киргизькою мовою. Під час випробування вони повинні в письмовій формі викласти свою передвиборну програму, усно оприлюднити її тези і прочитати художній текст.
До сьогодні усі кандидати успішно долали цей бар’єр, у тому числі сам діючий глава Киргизстану Курманбек Бакієв і єдиний кандидат від опозиції, екс-прем’єр і лідер соціал-демократичної партії Алмазбек Атамбаєв. Зазначимо, що, як повідомлялося раніше, Бакієв все ж допустив неточність — пропустив три коми.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору