Рівне:

Створення та просування сайтів

З переможцем зіграли внічию

Спорт 11-чер, 2009, 09:549 prov 958
З переможцем зіграли внічию


У неділю рівненський ”Верес” провів заключний домашній матч чемпіонату України з футболу у другій лізі сезону 2008-2009 років. Суперником підопічних Миколи Філіна була тернопільська ”Нива”, яка перебувала за крок від перемоги у групі. Зігравши з рівнянами внічию (1:1), вони цей крок зробили й здобули право наступного сезону виступати у першій лізі.
Суперники розпочали поєдинок обережно — обмінявшись дальніми ударами. Першими загострили хід матчу господарі. Поблизу штрафного майданчика збили активного Михайла Сергійчука. Олександр Гергелюк, який виконав удар зі штрафного, послав м’яч вище воріт. Тернополяни прийняли виклик, і гра стала жвавішою. Небезпечні моменти виникали поблизу обох воріт з постійною періодичністю. Проте на заключній стадії гравцям бракувало влучності, або, атакуючи, вони добивалися права на штрафні та кутові. Саме після виконання кутового ”Нива” повела у рахунку. На 27 хвилині Ігор Семенина не став подавати черговий кутовий. Розігравши його з партнером, він навісив м’яч у штрафний майданчик. Плямиста куля, нікого не торкнувшись, влетіла у дальній кут воріт Петра Печинського. Такий перебіг подій заохотив господарів до більш рішучих дій. Активізувавшись, підопічні Миколи Філіна змусили футболістів ”Ниви” все частіше порушувати правила. На 34 хвилині гості недозволеним прийомом зупинили прохід Олександра Полончука в кількох метрах від штрафного майданчика. До м’яча знову підійшов Олександр Гергелюк. Цього разу його потужний удар прийняла на себе поперечина. В останні хвилини першої половини матчу найбільше клопоту завдав гостям Михайло Сергійчук. Спершу він дальнім ударом перевірив пильність воротаря тернополян, а потім на ньому знову порушили правила. Дем’ян Назаренко виконав удар й “Верес” заробив кутовий. Свисток на перерву сповістив про завершення першої половини зустрічі.
Після перерви рівняни продовжили шукати шляхи до воріт суперника. І вже на старті другого тайму їм це вдалося. Михайло Сергійчук своєю активністю примусив помилитися гостей. Нападнику господарів було достатньо часу, аби зблизитися з воротарем, визначитися із напрямком удару. За мить стадіон вибухнув оваціями — 1:1. Через десять хвилин господарі могли вийти вперед. Богдан Новак зіграв на Олександра Гаврилюка. Останній подав на Олександра Гергелюка, який пробив — кутовий. Господарі продовжували домінувати на футбольному полі, але відзначитися все ніяк не могли. Найреальніший шанс забити другий гол втратив капітан команди Юрій Козлюк. Завершуючи комбінацію, в якій брали участь Олександр Гаврилюк та Михайло Сергійчук, він з метра-півтора не потрапив у ворота. Це був останній по-справжньому серйозний момент, який міг завершитися забитим голом. На жаль, цього не сталося. Віктор Ряшко намагався якось оживити гру. Проте шість замін не внесли кардинальних змін у гру “Ниви”. Матч котився до свого логічного, нічийного завершення, який і був зафіксований фінальним свистком головного арбітра матчу — 1:1.
Віктор Ряшко, головний тренер “Ниви”:
— Сьогодні ми перестрахувалися. Як кажуть, краще синицю у долоні, аніж журавель у небі. Мабуть, саме тому гра не була надто видовищною. Проте ми виконали своє завдання на цей сезон. Хочу подякувати гравцям та вболівальникам. Ми відчували, що можемо це зробити. Від гри у цей святковий день лише позитивні емоції. Варто відзначити, що у нашій другій лізі клас суперників дещо вирівнявся. Саме тому і у весняній частині чемпіонату не було таких яскравих матчів, як в осінній.
Ігор Климішин, президент ФК ”Верес”:
— Сьогодні наша команда зіграла пристойно і показала, що може змагатися на рівні. Вітаю ”Ниву” з виходом у першу лігу. На майбутнє у нас є певні плани, і ми сподіваємося вирішити всі проблеми, які стоять перед клубом. Наступний чемпіонат розпочинається 18 липня і ”Верес” до нього буде готуватися. Приємно, що наша команда ”КОЛІСП-Штурм” здобула право грати у фіналі ДЮФЛУ. Це вперше в історії рівненського футболу. Це говорить про те, що майбутнє у нашого місцевого футболу є, а отже і у головної команди теж.
Микола Філін, головний тренер ФК “Верес”:
— Сьогоднішній поєдинок був не надто видовищним. Команди намагалися не ризикувати — розігрували м’яч до надійного. Не хочу когось виділи в команді. На своєму стабільному рівні відіграли Олександр Гергелюк, Олександр Гаврилюк, Богдан Новак, Михайло Сергійчук.
Після тридцять третього туру чемпіонство оформила тернопільська “Нива” — 68 пунктів. На чотири менше у білоцерківського “Арсеналу”, на третьому місці — вінницька “Нива” — 61. Рівненський “Верес” з 39 очками ділить 12-13 місця з “Єдністю”.
Результати туру: ФК “Коростень” — “Арсенал” — -:+, МФК “Миколаїв” — “Оболонь-2” — +:-, “Бастіон” — “Дніпро” — +:-, “Рось” — “Буковина” — 3:2, “Нива” В — “Єдність” — 4:1, “Нафком” — “Поділля-Хмельницький” — 3:1, “Карпати-2” — ЦСКА — 2:5.
Заключний тур відбудеться у суботу, 13 червня. ”Верес” на виїзді зустрінеться із хмельницьким “Динамо”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору