Рівне:

Створення та просування сайтів

Як відпочиває Котигорошко

Суспільство 24-сер, 2006, 10:429 prov 1 202
Якщо для дорослих літо — пора господарських клопотів, то для дітей це накращий час для відпочинку. Вже зовсім скоро розпочнуться уроки, а поки що у НВК “Школі №1-гімназії” знаходиться час та місце і для роботи, і для відпочинку. Все ще тривають інтенсивні ремонтні роботи. Аби встигнути завершити їх до 1 вересня, трудиться й техпрацівниця Інна Півторак, яку ми застали за розфарбовуванням спортзалу.
Надворі ж працювали старшокласники, у яких зараз практика. Наприклад, дев’ятикласниці Наталя Дубнік, Тетяна Подавець та Оксана Швора приводили до ладу шкільний квітник.
Ну а ті діти, які зараз відвідують денний оздоровчий табір з казковою назвою “Котигорошко”, відпочивають за насиченою програмою, яку для них складають педагоги, і, як розповіла заступник директора з виховної роботи, а зараз ще й начальник табору Оксана Бруяка, обов’язково погоджують з дітьми.
Ось що ще розповіла пані Оксана:
— Табір наш діє вже багато років. Розпочинається відпочинок відразу після закінчення навчання — з 1 червня, і кожна зміна триває 14 днів. Уже оздоровилось 196 учнів. Працює табір, до речі, без вихідних. Харчування дворазове, калорійне і вітамінізоване. Для цього соцстрах виділяє 8 гривень на кожну дитину, ще гривня припадає на призи, екскурсії. А на вихідні видають сухий пайок.
Діти розділені на загони, в кожному по 25-30 чоловік. У другій зміні відпочивали в основному старші учні, тепер, навпаки, молодші.
— Відпочиваємо активно. От, наприклад, на козацьких забавах у Пляшеві наша команда зайняла друге місце, — не без гордості каже пані Оксана. А ще показує альбом з фотографіями, які роблять вчителі — аби потім було що згадати. Також побували з екскурсіями на “Маяку”, в пожежній частині, в бібліотеці, де навіть випадково поспілкувались із справжніми ізраїльтянами.
Велике значення у роботі з дітьми має підтримання змагального духу. Тому й проводяться різні конкурси. Наприклад, багато дівчаток мріють стати моделями, то показували свої вміння, одягаючи ляльок. Залюбки ходять діти і до кінотеатру, де їм безкоштовно показують фільми та мультики. Будуть проведені також конкурси “Містер табору” та “Подружка Барбі”. Звичайно, не обходиться без спортивних ігор. За гарної погоди підуть до лісу збирати сухоцвіт, шишки. А ще у програмі є екскурсії — наприклад, у Кременець, на гору Бону, та у Львів — у цирк або в музеї.
— Взагалі, наш директор Алла Фаєвська спрямовує всі зусилля на те, щоб дітям було добре в закладі. Аби вони зростали активними, ініціативними, — захоплено розповідає начальник табору.
Ну а що кажуть самі діти? Наприклад, семикласник Рома Антонюк та шестикласник Андрій Саква стверджують, що в таборі їм подобається все — і відпочинок, і харчування, і вихователька. Що ж, нехай погода подарує їм ще кілька сонячних днів для подорожей та ігор, аби за шкільні парти вони сіли бадьорими та повними сил.
Наталя АНДРІЮК,
Радивилів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору