Рівне:

Створення та просування сайтів

Море, море, світ бездонний або Варіанти літнього відпочинку

Новини регіону 07-лип, 2005, 13:439 prov 2 667
Коли надворі припікає довгождане сонечко, кожен із нас починає думати про відпочинок.
В пошуках варіантів можна спочатку зайти у місце, де є все (або майже все) – це он-лайнові простори. Варто лише набрати на клавіатурі чарівне слово “відпочинок”, як на вас одразу ж посиплються численні сайти із заманливими пропозиціями.
Наприклад, є сайти, пов’язані з Кримом. Тут тобі адреси турбаз, санаторіїв, пансіонатів, перелік послуг і навіть книга відгуків, іноді не зовсім приємних для власників цих самих баз відпочинку. Наприклад, один з ялтинських санаторіїв пропонує 10 спальних корпусів і котеджів, триразове харчування, літній і зимовий кінотеатри, найновіше діагностичне оснащення, різноманітні лікувально-оздоровчі процедури тощо. У парку санаторію 326 видів екзотичних і хвойних дерев, що, погодьтесь, приємно. Крім того, там розташований знаменитий палац “Ластівчине гніздо”.
Прикро тільки, що творці сайту чомусь забули вказати таку дрібничку, як вартість відпочинку. Зате багато цікавої інформації можна знайти в електронній книзі відгуків. Більшість (8 із 10 на першій сторінці) відгукувались про кримські місця відпочинку позитивно. Але знайшлось четверо москвичів, яким відпочинок категорично не сподобався. Недоліки традиційні: високі ціни, засміченість території, хамство митної служби та обслуговуючого персоналу, погані побутові умови, неякісне харчування.
Радивилівський турагент, а точніше, турпосередник, який не побажав назвати свого прізвища, розповів про умови, які може запропонуавти рівненська турфірма, з якою він співпрацює. Зараз, наприклад, попитом користується база відпочинку у Вілково, що в Одеській області. Нещодавно 10 чоловік поїхали в Одеську область. Це найдешевший і найкращий варіант. Там пропонують відпочити за 346 та 400 гривень на одну особу за 10 днів (у ціну входить дорога, тобто, перевезення автобусом 18-20 годин та проживання). За ті ж гроші можна жити в індивідуальному секторі. Щоправда, харчування за окрему ціну. Як і екскурсії. За словами посередника, можна готувати самому, є дешева риба – 2-2,5 гривні за кілограм. Можна поїхати також за 1500 гривень у Євпаторію (погодьтесь, від самої ціни захоплює дух!), але туди бажаючих менше, адже важко знайти місце на пляжі, а поїздками у Херсонську область люди також були незадоволені.
Є диваки, яких зовсвім не вабить море. Їх тягне у гори. Що ж, не так далеко рідні Карпати. Про них у Інтернеті сказано також немало. Можна відпочивати як на базах, так і в індивідуальному секторі. Наприклад, у котеджі “Говерла”, що у Яремчі, що обіцяє усі блага цивілізації (сервіс європейського рівня), включаючи Інтернет. І, що приємно, вказані ціни. Ціни за номер за добу коливаються від 242 до 646 гривень. Можливі знижки для дітей, туристичних груп та фірм.
Якщо ціни вас все-таки трохи налякали, є можливість добре відпочити у індивідуальному секторі. Наприклад, у смт. Верховина господарі садиби (привітні і гостинні, як обіцяє сайт) можуть вас навіть зустріти власним транспортом, якщо ви не бажаєте самі блукати в пошуках з картою (втім, теж зображеною на сайті). Вам запропонують проживання у двоповерховому будиночку на 10 осіб з виглядом на гори, з усіма зручностями, триразовим харчуванням, гуцульськими стравами, можливістю користуватись кухнею та побутовою технікою. Ціна з особи за добу: 70 грн. з 3-разовим харчуванням. 40 грн. без харчування.
В одній статті всі можливості не перелічити. Запрошуємо тих, хто уже відпочив, поділитися з нами враженнями і досвідом!
Бліц-опитування до теми
Де ви плануєте відпочити цього літа та як виглядає відпочинок вашої мрії?
Тетяна Стасюк, головний бухгалтер фінуправління:
“Відпочивати буду у вересні, адже в січні лише повернулась на роботу з декретної відпустки. Плануємо на три дні поїхати в Шацьк. Звісно, хотілось би на море, але поки що маленькі діти, та й грошей треба зібрати”.
Таня Т., секретар-друкарка:
“ На відпочинок нема ні грошей, ні часу. Часто ходжу до лісу, адже живу недалеко, в селі. Мрія – поїхати в Крим”.
Галина Польова, кіоскер:
“Я планую взяти відпустку у липні і поїхати до батьків у село у Тернопільську область. Будемо збирати ягоди, та й роботи у селі вистачає. Із задоволенням поїхала б на море, але зарплата не дозволяє”.
Ніна Гладиш, приватний підприємець:
“На відпочинок немає часу. Щодня працюю. Крім того, зараз будуємось. Хочеться вирватись на кілька днів на водосховище Хрінники, що у Млинівському районі. Там чудовий лісочок, чиста вода, можна поставити палатку, а можна піти у будиночок турбази, де зазвичай відпочивають спортсмени району. Хотілось би також поїхати у Карпати.”
Леся Галенда, підприємець:
Поїду допомагати матері у село. А так кудись би поїхала відпочити, якби завезли (турагенти, мотайте на вус! – Н.А.)
Оксана С., тимчасово безробітна:
Намагаємось щороку поїхати на море. Хоча б на два тижні відірватись від звичних клопотів, поніжитись у теплих хвилях. Їздили весь час у одне містечко в Криму, відпочивали у приватному секторі. В середньому на чотирьох чоловік виходило 60 гривень на добу за житло. А ще ж треба чимось харчуватись, продукти ж недешеві. Прикро вражає засміченість пляжів, навіть тих, де вхід платний.
Наталя АНДРІЮК,
Радивилів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору